SAS-streiken: Musikere kjører bobil fra Sarpsborg til Hellas for å rekke jazzfestival

Bobil ble løsningen. Knut Hem er en av årets artister på scenen under Kardamili Jazzfestival i Peloponnes fra 4.-11. mai. I frykt for at helgens planlagte flyvning skal bli berørt av streiken har han tatt med seg kona på roadtrip – fra Sarpsborg til Hellas.

Jazzmusikeren Knut Hem valgte å ta bobilen til Hellas da SAS streiket. Foto: Pressemelding.

SAS-streiken gjør det nødvendig å være kreativ om man må på tur selv om flyet er innstilt. Bobil kan være en god løsning for mange.

Fredag starter Kardamili International Jazz Festival i Hellas. På programmet står kjente musikere hele verden, deriblant nordmannen Knut Hem, som har flere spilleoppdrag gjennom uken. Hem skulle reist med charterfly med reisearrangøren Apollo, som også er sponsor for jazzfestivalen.

20 musikere og 150 musikkglade gjester skulle reise med et chartret SAS-fly førstkommende lørdag. Da streiken derimot fortsatt var et faktum tirsdag morgen, turte ikke Hem å vente lenger – og ga seg ut på en uforglemmelig kjøretur med kona Hege.

– Kardamili er vår favorittplass i verden og jazzfestivalen årets desiderte høydepunkt, så selv om vi vet at både Apollo og SAS jobber iherdig med å få gjennomført flyvningen turte vi ikke å ta risken med å vente. I tillegg hadde vi jo et alternativ i bobilen, så vi kastet oss rundt og vips ble det roadtrip fra Sarpsborg til Hellas, forteller den engasjerte musikeren.

Utstyret får plass under sengene i bybobilen. Foto: Pressemelding.

Er kommet halvveis
Ekteparet har vært på veien i snart tre dager, og er kommet halvveis i det store eventyret. I går passerte de både Tyskland, Tsjekkia, Slovakia og Ungarn – og i dag står Serbia for tur. Underveis holder de kontakten med Apollo i form av livlige oppdateringer.

– Det er helt utrolig hva de gjør, snakk om engasjement! Vi mottar daglige oppdateringer om både været, oppdagelser og opplevelser. Blant annet kan de meddele at Ungarn har den dyreste veiavgiften, men at det er strålende sol, sier Beatriz Rivera, informasjonsansvarlig i Apollo.

Dette er det sjette året på rad Sarpsborg Jazzklubb, New Orleans Workshop og Asker Jazzklubb arrangerer Kardamili International Jazz Festival i Peloponnes i Hellas.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *