Sandkunst på Danmarks vestkyst

I år feirer Sandskulpturfestivalen i Søndervig på vestkysten av Danmark 20 år. Festivalen tiltrekker tusenvis av besøkende fra hele verden, og i år kan du oppleve en spennende reise tilbake til antikkens Hellas.

20 år med sandkunstfestival i Søndervig på Vestjylland. Foto: Visit Vesterhavet©.

Pressemelding: Festivalen åpner 9. mai og varer helt til 29. oktober. Totalt 12 000 tonn vestjysk sand er brukt for å lage kunstverkene. Ti skulpturer er over fire meter høye, og besøkende kan også oppleve den lengste sandskulpturveggen i verden – 200 meter. Temaet kretser rundt de greske gudene på Olympus, inkludert Zevs, Poseidon, Hades, Hermes, Hestia, Demeter, Hera, Ares, Athena, Afrodite, Artemis og Apollo.

Sandkunstfestivalen er åpen i hele sommer. Foto: Thomas Høyrup Christensen.

Søndervig by som huser festivalen er en populær badeby som ligger mellom den danske Nordsjøen i vest og Ringkøbing Fjord i øst. Badebyen har en lang historie og moderne ferieliv, og har vært en av Danmarks mest besøkte badebyer siden 1800-tallet. Den flotte og brede sandstranden er en av grunnene til populariteten. Festivalen ligger like ved stranden.

Sandskulpturfestivalen tiltrekker seg hvert år over 100.000 besøkende fra hele verden. Det anbefales å planlegge god tid for besøket, for i tillegg til å beundre sandkunstverkene kan både barn og voksne leve ut sin egen kreativitet som skulpturkunstnere på den store sandlekeplassen på festivalområdet. Etter «arbeidet» kan besøkende ta en pause på «Café Sandsculpture», som tilbyr drikke, snacks og mer. Besøkende kan også ta med egen piknikkurv.

Olympens 12 greske guder og andre mytologiske skapninger er tolket og skulpturert av anerkjente internasjonale sandkunstnere. Foto: Visit Versterhavet.

Sandskulpturfestivalen i Søndervig er åpen daglig fra 9. mai til 31. august fra kl. 10 til 18 og fra 1. september til 29. oktober fra kl. 10 til 17. Inngangsbilletten koster 80 DKK, mens barn opptil 11 år betaler 40 DKK. Barn under fire år har gratis inngang. Mer informasjon finner du på sandsculpture.dk.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  1 comment for “Sandkunst på Danmarks vestkyst

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *