Salget av nye bobiler flater ut

Mange gleder seg over ny bobil. I den daggamle bobilen tar mormor og morfar med seg barnebarnet på tur til Lagunen. Foto: Privat.

Mange gleder seg over ny bobil. I den daggamle bobilen tar mormor og morfar med seg barnebarnet på tur til Lagunen. Foto: Privat.

Registreringsstatistikken for nye bobiler viser at salget av nye bobiler sank med 5,4 prosent i årets første fire måneder sammenlignet med året før. 755 bobiler er registrert så langt i år, men den største nedgangen kommer over vektgrensen.

Statistikken fra Opplysningsrådet for veitrafikken viser at det i årets fire første måneder ble solgt 213 bobiler over 3500 kg og 542 under. Tallene fra i fjor var hhv 250 og 548. Tallene viser registrerte bobiler og ikke inngåtte kontrakter.

Salget av store bobiler går altså ned med 14, 8 prosent mens mindre bobiler har et stabilt salgstall med en nedgang på kun 1,1 prosent. Mai er en av årets store utleveringsmåneder av bobiler. Små forskyvninger mellom april og mai kan derfor gi store utslag i statistikken.

Både Hymer og Rapido har en markant oppgang i salget av store bobiler. Bürstner, Niesmann Bischoff, Kabe og Knaus har markant nedgang i denne vektklassen.
Blant bobilene under 3500 kg har Adria, Pilote, Pössl, Carthago og Roller Team markert oppgang. I statistikken for bobiler under 3500 kg er flere merker samlet under fabrikknavnene Capron og Trigano. Det gjør det vanskelig å vise til uavhengige tall med fordeling etter merker.

Gleder seg over ny bobil
2015 byr så langt i år på 755 familier i ny bobil. En av dem er ekteparet Svenning fra Hakadal i Nittedal kommune. De gleder seg over kjøpet av ny bobil. De valgte en Challenger Sirius som sin første bobil.
De er nemlig noviser i denne formen for ferie og fritid og har aldri vært på bobiltur tidligere, forteller Leiv Svenning.

Jomfruturen gikk til Lagunen camping like utenfor Strømstad. Med på den første bobilturen var også barnebarnet.
– Dette viste seg å være en flott plass helt ved sjøen. Så langt vi kunne bedømme hadde plassen alle fasiliteter, sier Svenning. Han framhever også gratis wi-fi og at det var rent og ryddig alle steder. Dessuten hadde plassen en bra restaurant.

– Som nybegynnere var vi spente på hvordan vi skulle lære oss alle praktiske ting og gjøremål, men det var ingen grenser for hjelpsomhet fra naboene. De bisto med både manøvrering, tømming og andre praktiske detaljer, forteller Svenning fornøyd.

– Endelig er vi i gang, og vi gleder oss til fortsettelsen.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *