Rekordmange nordmenn på svenske campingplasser

Borgholm festning på populære Øland. Foto: Knut Randem.

Borgholm festning på populære Øland. Foto: Knut Randem.

Nordmenn elsker å campe i Sverige! Nesten to millioner netter tilbragte norske turister på svenske campingplasser i fjor. Faktisk velger 68 prosent av oss å overnatte på en campingplass når vi besøker nabolandet. I juli 2014 økte norske overnattinger på svenske campingplasser med over 4 prosent.

Nye tall fra SCB (Statistiska Centralbyrån) viser at svenske campingplasser er en sterk aktør innenfor landets turisme. I juni til august står de for 44  prosent av all kommersiell overnatting, med nesten 11 millioner gjestenetter i sommersesongen. Dette fører Sverige langt opp på listen over populære campingland, helt opp til en syvendeplass blant Europas største campingdestinasjoner.

– Vi er stolte over å tiltrekke oss så mange gjester til våre anlegg. De internasjonale gjestene velger i større grad å bo på en campingplass, og for dem er det den høye standarden, servicen og aktivitetstilbudet på anleggene som lokker mest, sier Lars Isacson, leder for SCR Svensk Camping.

Populært med hus på hjul
De siste årene har det blitt stadig mer populært med bobiler, og fra 2010 har antall gjestenetter med bobil økt med hele 45 prosent på svenske campingplasser. Men campingvogna beholder likevel sin sterke posisjon som en favoritt blant campingturistene. Over 70 prosent av gjestene kommer nemlig med «hytta» på hjul bak bilen, mens bare 5,4 prosent setter opp teltet på campingplassen.

Norsk økning
Av alle norske gjestenetter i Sverige i juli 2014, tilbragte vi 73 prosent på en campingplass. Det tilsvarer over 950.000 overnattinger og en økning på 4,3 prosent fra året før. Det mest populære området for camping er nordmennenes ferieparadis, vestkysten. I toppen finner vi også området rundt Kalmar i Småland, og Sveriges campingparadis og nest største øy – Øland.

Pressemelding fra VisitSweden

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *