Rekordsalg av bobiler også i Tyskland

Det ofte slike bilder som fører til økning i bobilsalget. Foto: Knut Randem.

Norge forbløffes stadig av de høye salgstallene for bobiler. I Tyskland, som vel er det største bobillandet i Europa, selges mer enn ti ganger så mange bobiler. Likevel selges det forholdsvis flere bobiler i Norge.

I første halvår ble det solgt 30 997 nye bobiler i Tyskland. Det er en økning på 14,4 prosent, kan Auto-Medienportal fortelle. Det ble solgt halvparten så mange campingvogner, en liten økning på 4 prosent.

I Norge har vi de siste månedene passert 50 000 bobiler etter et salg i første halvår på 2474 bobiler. Det er mindre enn en tiendedel av det tyske salget, men likevel et høyere salgstall.

Med sine 83 millioner innbyggere er Tyskland et mye større marked, men mens Tyskland solgte om lag 370 nye bobiler per million innbyggere, solgte den norske bobilbransjen om lag 410 nye bobiler per million innbyggere. Det betyr at det i Norge for tiden er større vekst enn i Tyskland.

Daniel Onggowinarso, administrerende direktør for Caravaning Industrie Verbandes (CIVD), sier at organisasjonen venter at 2018 blir et nytt rekordår. Det betyr trolig at bransjen fortsatt får utfordringer med å tilfredsstille etterspørselen etter bobiler.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *