Hadde personlig bilskilt, førerkortet inndratt

Foto: Trafikkverket

Mannen hadde et personlig bilskilt på sin svenskregistrerte bil. Da han skulle besøke hjemlandet ble både skilt og førerkort inndratt.

En rumener bosatt i Sverige opplevde at han i sin svenskregistrerte bil ble stanset i Romania. Han ble fratatt sitt svenske førerkort fordi han etter rumenernes definisjon kjøre en bil uten skilt. Det er svenske Husbil & husvagn som forteller om denne saken.

Bladet forteller at i følge Wienkonvensjonen om veitrafikk skal et bilskilt inneholde både bokstaver og tall. Den uheldige mannen i dette tilfellet hadde det personlige skiltet MUIESPD. Dermed mente rumensk politiet at skiltet var ugyldig. Skiltets tekst kan i følge bladet oppfattes som støtende. Det spekuleres derfor i om det kan være årsaken til at politiet ikke bare så en annen vei. Slik politiet i Europa vanligvis gjør.

Til Husbil & husvagn forteller Transportstyrelsen at det bare kjenner til et annet tilfelle hvor dette har skjedd. Det var i 2014 hvor en bilist med sitt eget navn på skiltet ble stanset i Frankrike. Han fikk ikke kjøre videre før originalskiltet ble tilsendt og ble montert på bilen.

I Skandinavia har samferdselsministerene blitt enige om å akseptere hverandres personlige bilskilt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Kjør med personlige bilskilt også i Sverige og Danmark

Del dette med andre:

  1 comment for “Hadde personlig bilskilt, førerkortet inndratt

  1. Personlige skilt er kun et alias, bilen beholder sin opprinnelige registrering. Det er lurt å ha med de originale skiltene i bilen hvis en beveger seg utenfor Skandinavia, så kan en lett skifte til original hvis det er nødvendig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *