Kjør med personlige bilskilt også i Sverige og Danmark

Ingeborg Dirdal og mannen har valgt “Europa” som sitt personlige skilt. De har kjørt gjennom kontroller i Tyskland og Luxemburg uten problemer. I Frankrike opplevde de at politiet syntes skiltet var kult. Foto: Ingeborg Dirdal.

Er du blant dem som har kjøpt et personlig bilskilt til bobilen? Da har du kanskje vært litt bekymret for å bruke det utenlands?

I Norge ble det tillatt med personlige bilskilt i fjor. Nå har de tre samferdselsministrene i Sverige, Danmark og Norge blitt enige om å godta hverandres personlige bilskilt.

– Nå utvides bruksområdet for kjøretøy med slike skilt. Etter avklaring med mine kollegaer i Sverige og Danmark er jeg glad for at norske personlige bilskilt nå godtas for kjøring også i Sverige og Danmark, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen i en pressemelding.

De personlige bilskiltene ble innført i Norge i juni i fjor og koster kr 9000 for en periode på ti år. Det personlige skiltet kommer i tillegg til et ordinært nummerskilt og kan flyttes fra bil til bil.

Du beholder de ordinære bilskiltene selv om du får personlig bilskilt. Personlig- og ordinært bilskilt kan ikke brukes samtidig. Skal du kjøre i utlandet anbefaler vi deg å skifte til ordinære bilskilt, skriver Staten vegvesen på sine hjemmesider.

Det er flere bobileiere som har kjørt Europa rundt med slike personlige skilt uten å oppleve problemer av noe slag. Likevel bør du være forberedt på å bytte ut skiltet om du får krav om det.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Kjør med personlige bilskilt også i Sverige og Danmark

 1. Hej her fra Avnbøl/Danmark.
  Det er da ikke noget nyt for hverken os i Danmark eller Svenskerne.
  Det var Svenskerne der kom først med vi kalder ønske(nummerplader).
  En sådan nummerplade har jeg nu brugt i snart 16 år. Min nummerplade hedder BOMOBIL.
  Med den har jeg kørt Europa rundt. I starten blev vi stoppet af politiet i alle lande, men i dag er det kendt i alle lande i Europa.

  Med venlig hilsen
  Erik Hansen
  Sølvtoft 15, Avnbøl
  6400 Sønderborg, Danmark.

  • Vi vet godt at dette ikke er nytt i Sverige og Danmark. I Norge har myndighetene opplyst at skiltene ikke nødvendigvis blir akseptert i andre land, og at du bør skifte skilt før du kjører utenlands. Derfor var det en nyhet at de tre samferdselsministrene var formelt enige om å akseptere skiltene – ikke kun stilletiende aksept.
   Formalia er en ting, men praksis er noe annet. De færreste opplever, som du selv skriver, problemer med skiltene i praksis.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *