Regjeringen vil redusere satsningen på Nasjonale turistveger

Varhaug gamle kirkegård ligger langs Nasjonal turistveg Jæren. Strekningen er en av de som skal prioriteres. Foto: Knut Randem.

I Nasjonal transportplan, som ble lagt fram i dag, går det fram at antallet tiltak langs de 18 turistvegene reduseres med 55. Det opprinnelige programmet med 245 tiltak har blitt for dyrt. Det er blant de 144 gjenstående tiltakene det kuttes.

Utviklingen av Nasjonale turistveger skal være fullført innen 2023. Strekningene, som skal prioriteres i den gjenstående planperioden er blant annet Jæren, Gaularfjellet, Atlanterhavsveien og Senja. Det skal også etableres særskilte attraksjoner på Valdresflye, i Låtefoss i Hardanger, ved Vøringsfossen og Torghatten.

Regjeringen skriver i Nasjonal transportplan (NTP) at det i framtidige prosjekter vil programmet i større grad bli basert på mer nøkterne arkitektoniske løsninger og materialvalg.
Regjeringen vil sette av 160 millioner kroner hvert år fram til 2024 for å ferdigstille de gjenstående tiltakene. I tillegg forutsettes det at 20 millioner kroner hvert år kan hentes inn fra kilder.

Så langt har satsningen på kunst og arkitektur langs Nasjonale turistveger fått stor internasjonal oppmerksomhet.

Atlanterhavsvegen er en av strekningene som skal prioriteres mot 2023. Her Hulvågbrua med Storseisundbrua i bakgrunnen. Foto: Jarle Wæhler/Statens vegvesen

Del dette med andre:

  2 comments for “Regjeringen vil redusere satsningen på Nasjonale turistveger

  1. Stygg og negativ overskrift. Se det positive i totalsatsningen på vei. Det har vel aldrig vært noe i nærheten av den satsningen på vei som den vi ser nå. At vi ikke kan gjøre alle til lags er vel ikke noe nytt fenomen. Intill verden blir perfekt er jeg meget fornøyd med den satsningen som gjøres. Tenk om opposisjonen hadde hatt slike vyer, og gjennomført de…

    • Bobilverden er et nisjeblad. Vi tror lokalavisene og de store riksavisene er bedre egnet til å omtale de store utbyggingsplanene. Vi prøver å se på det som er spesielt for oss som ferdes langs veien for å se og oppleve i bobil. Det har skjedd mye positivt for bobilister flest det siste året. Det har vi gitt fortjent og positiv oppmerksomhet. De kan ikke få skryt hver gang. Og hele NTP har vi absolutt ikke kapasitet til å skrive om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *