Sov på rasteplass, innbrudd i bobilen

Innbruddstyven(e) kom seg inn gjennom en dør i kupeen mens ekteparet sov. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Lørdag morgen meldte et ektepar i bobil til politiet i Moss at det hadde vært innbrudd i bobilen mens de sov.

Det er Moss Avis som kan fortelle at ekteparet, som sov på en rasteplass, hadde hatt innbrudd i bobilen i løpet av natta.

Innbruddet skjedde på rasteplassen på Storebaug ved E6 gjennom Østfold like utenfor Moss. Rasteplassen ligger nær en bensinstasjon. Det er også et hotell på området.

– Vi har vært på stedet og forholdet skjedde mens melder sov i bilen. Det skal ha blitt stjålet klær, klokke, kontanter og mobiltelefon, sier oppdragsleder i Øst politidistrikt, Trond Lorentzen til avisa.

Innbruddet skal ha skjedd i kupeen foran i bobilen, opplyser politilederen. Han antar at bobilistene var et tilfeldig offer.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  12 comments for “Sov på rasteplass, innbrudd i bobilen

 1. Hvordan går det å ligge på en slik plass uten å ha ekstra kjetting eller noe annet på dørene fremme!
  De prøvde seg på meg 2 dager etterhverandre,samme tid på natten klokken 0100.
  Men de kom ikke inn da vi sov lett og vi var låst med kjetting fremme.
  Slik har det bare blitt i den moderne verden før behøvde du ikke låse døren engang.
  30 års erfaring.

  • De bør ikke prøve seg hos meg, da vil de få seg en overraskelse men liten shanse for det da vi aldri overnatter uten for campingplasser..

 2. Vi overnatter aldri på rasteplasser langs strekningen Oslo – København, da det i mange år har vært kjent som et utsatt sted, ei heller på bensinstasjoner / rasteplasser i Tyskland, da vi ble fulgt av en bil flere steder sent om kvelden. Overnatter heller i en befolket gate eller et stykke fra hovedveier

 3. Ikke for å skremme folk men slikt skjer ikke kun på rasteplasser nå. Vi overnattet på bobiloppstillingsplass i båthavnen i Kungelv i Sverige og om natten var det innbrudd i nabobilen (franskmann) Vi stod 5 biler der men det var den halvintegrerte som fikk «besøk». Kanskje de er lettere å komme inn i og de vet at folk ligger bak i bilen. Så viktig å ta sine forholdsregler.

 4. Jeg overnatter ofte på rasteplasser eller i utmark. Da setter jeg på bilalarmen. Har som regel sidevindu åpent med myggnett. Det er jo lette å åpne døren utenifra ved å kutte myggnettet. Men så vil alarmen gå! Skaden blir ikke stor. Men jeg har heldivis ikke erfaring med dette.

  Derimot punkterte jeg på motorveien i Spania for noen år siden. Kjørte til side og satt igang med reservehjul. Det stoppet en bil, og sjåføren ville hjelpe oss. Resultatet var at vi ble rundstjålet.

 5. Vi ligger aldri på rasteplasser er jo blitt advart fra politiet i Sverige og Norge så mange ganger i media om dette i flere år , enda tar folk sjansen .Skjønner ikke jeg , får takke seg selv litt , billig da??

 6. Det må jo være skikkelig nedtur om man skulle oppleve noe slikt.
  Man må bare erkjenne at norden ikke er som før i tiden.

  Selv sover vi alltid med NX alarmen aktivert.
  Ved bevegelse utenfor bilen tennes utelyset og varselblinken.
  Tyven får med dette klar melding om at han er observert før innbruddet er gjennomført.
  Ved et innbrudd starter ei sirene som lager et svare leven.

  Er normalt kritisk til hvor jeg overnatter; aldri på rasteplasser langs veien.

  Bank i bordet;

  Bank i bordet; har aldri opplevet noe negativt.

 7. Noen som lurer på hvorfor vi har en velvoksen Rotweiler med i bilen?
  Den som bryter seg inn til oss vil garantert ikke forsøke seg på oss en gang til. Bilen er forøvrig merket med » Rotweiler on duty» så om tyven blir skadet har vi alt på det tørre.

 8. Synd disse krabatene er ute på. Vi ble forsøkt ranet i Ljungskile ved Shell st. Har sperret begge framdører med lenke, og den holdt. Om disse karene hadde fått opp døra sto den en Schäfer å venten på kjött å bite i , men de fikke ikke opp döra. Tre stk med LT skilt. Og nå har vi en god vakt hund med, og vaktkatt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *