En øy i innlandet får 50 bobilplasser

Inngangspartiet til ruinslottet i Visingsborg. Foto: Håkan Svensson, Xauxa – Eget verk, CC BY 2.5.

På den største øya i Vättern har det i løpet av vinteren blitt anlagt plasser for 50 bobiler. 12. mai er det offisiell åpning av den nye plassen som etter hvert kan få hele 150 plasser.

Visingsö er med sine 24 kvadratkilometer den største øya i innsjøen Vättern i sør-Sverige. Den seks kilometer lange øya ligger om lag tre mil nord for Jönköping.

På 1100-tallet og 1200-tallet var Visingsö sentrum for det fremdeles skjøre svenske kongedømmet. Blant de mere kjente beboere på den tid, kan nevnes Magnus Ladulås. På søttenhundretallet residerte Brahe-slekten på Visningsborg. Både denne borgen og Näs-festning er nå i ruiner og kjente landemerker på øya.

For å sikre tilgangen på tømmer til den svenske flåten anla man flere hundre hektar eikeskog på øya. Eiketrærne er idag leveranseklare, men teknologiutviklingen har forlengst gjort dem mer verdifulle som turistmål enn som skipsmateriale. I dag er øya mest kjent for turisme. Her er mange ruiner som minner en om øyas rolle i Sveriges historie (Kilde: Wikipedia).

Her kan du bo mellom eiketrærne. Foto: Jonas Björklund.

Campingplass i eikeskogen
Det har vært en stor økning i antallet bobiler og besøkende til campingplassene i regionen. Derfor er det et stort behov for flere plasser i området.
Det er Visingsö Hamnbolag AB som i løpet av vinteren har anlagt de 50 oppstillingsplassene i eikeskogen, som også er tilgjengelige for campingvogner. Det er gitt tillatelse til inntil 150 plasser utbygd i tre etapper.

– Det er mange som har etterspurt et campingalternativ på Visingsö så det føles veldig godt å kunne henvise bobil- og campingvogngjestene til et fullservicesanlegg i havnen, sier Johan Lind, områdesjef i Destinasjon Jönköping i en pressemelding.
– Dette blir et velkomment tilskudd til overnattingsalternativene på Visingsö, og jeg ser for meg at flere besøkende nå tar sjansen på bli natten over og fortsetter å nyte natur, kultur og historien.

Bobilplassen ligger i tilknytting til havneområdet hvor det finnes ulike tilbud som for eksempel sykkelutleie og restauranter. Plassen har fasiliteter som strøm på alle plasser, toalett, dusj, toalettømming, vaskemaskin og felles grillplass.

Fergen fra Gränna koster i 2018 340 kroner inkludert fører tur-retur for bobiler inntil 10 meter lengde. Passasjerer koster 50 kroner. Fergen går to ganger i timen store deler av dagen, men det kan være nødvendig å bestille plass. Ytterligere informasjon om fergen finner du her (ekstern lenke).

Plassen ble smugåpnet i påsken, men innvies offisielt kommende lørdag.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *