Pimp 17. mai-pølsa og lag fruktdessert

Det er lett å sette farge på 17. mai-serveringen, enten det gjelder frokost, lunsj eller middag. Du må bare ha godt med frukt og grønt. Mange har sine faste tradisjoner. Her får du de enkleste 17. mai-tipsene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Toppingen på pølsene kan være så mye mer enn ketsjup og sennep, spesielt på 17. mai. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Enten du er i bobilen eller andre steder 17. mai så skal du ha god mat. Her er noen forslag til noe enkelt og godt. Alle lenker i artikkelen er eksterne og går til Opplysningskontorets hjemmeside hvor du finner detaljer om oppskriftene.

– Hva med å pimpe opp pølsa, sier Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Server pølsa med guacamole, tomatsalsa og coleslaw. Dette er noe du kan lage på forhånd og som garantert vil falle i smak.

Ristet asparges med nøtter og parmesan. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Norske asparges
Den norske aspargesen kommer som bestilt til 17. mai. Denne delikatessen hører med til den store dagen. Asparges er enkel å lage til og krever ikke så mye forberedelser. Rist den raskt i pannen og server med nøtter og parmesan.

Et annet godt tips til 17. mai-lunsjen er aspargespai og tomatsalat. Dette kan du også lage på forhånd.

I bobilen kan porsjonspavlova være et godt alternative til en stor kake. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Pavlova
Server en 17. mai-versjon av Eton Mess. Den består alltid av bær, knust marengs og krem, altså ingrediensene til Pavlova. Ryktene sier at navnet ble til da kokken på Eton (en fornem britisk internatskole) snublet med et fat med pavlova slik at den gikk i tusen knas.

Hjemmelaget fryst smoooth-is og deilige friske smoothies i høye glass er alltid populært.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *