Overnatting en del av festivalopplevelsen!

For mange er det å gå på store arrangementer og arrangementer blitt synonymt med å bo i bobil eller campingvogn. Slik er det også på Sweden Rock.

Sweden Rock øker fra 350 plasser i år til 750 plasser på sin egen festivalcamp i 2024. Foto: Sweden Rock.

– Til neste sommer vil vi mer enn doble vår egen campingplass – fra årets 350 plasser til 750, sier Hannes Emeus, markedssjef i Sweden Rock.

Boforholdene har blitt en suksessoppskrift når det kommer til store arrangementer som Sweden Rock og orienteringsfesten O-Ringen. Her har musikk og sport sammen med nærheten til campingvogn eller bobil dannet en perfekt helhet som ikke mister popularitet.

Hannes Emeus, markedssjef i Sweden Rock forteller at 40 prosent av festivaldeltakerne i år kom i bobil eller campingvogn. Foto: Sweden Rock.

Den store musikkfestivalen Sweden Rock i Norje i Bleking – sørøst i Sverige – merker trenden. Her samarbeider arrangøren med ti andre campingplasser der besøkende kan booke seg inn, men siden i fjor sommer har festivalen en egen campingplass.

– Hos oss er campingen en stor del av opplevelsen for mange, sier Hannes Emeus og forklarer at Sweden Rock allerede til neste år vil doble sitt eget campingområde.

– I år var det premiere for en campingplass i egen regi hvor vi testet sparsomt med 350 plasser. Bestillingene ble raskt fylt opp, så til neste sommer øker vi til 750.

En av grunnene til at så mange velger bobil er fleksibilitet. Campingplassene ligger nært området og mange besøkende velger å komme dagene før festivalen og også bli værende etterpå. Da er det deilig å vite at du bor varmt og tørt, midt i handlingens sentrum.

– Å bo i campingvogn eller bobil har blitt en stor del av selve festivalopplevelsen. Det er ikke uvanlig at våre besøkende bor samme sted, med de samme naboene, år etter år, sier Hannes Emeus i en pressemelding.

En undersøkelse utført av Sweden Rock viser at cirka 40 prosent av alle besøkende i løpet av festivaldagene i 2023 bodde i campingvogn eller bobil. En prosentandel som har holdt seg omtrent den samme de siste fem årene.

– Våre besøkende er entusiaster som kommer for å nyte god musikk, se band og tilbringe tid med venner.

Når det gjelder O-Ringen har camping alltid vært veldig viktig og arrangøren av verdens største orienteringskonkurranse ser ingen tegn til at det blir mindre, tvert imot.

– Under konkurranseuka er campingplassen selve knutepunktet for deltakerne. Det er her familier henger, det er her klubbmiljøet blomstrer før konkurransedagene, sier logistikksjef Conny Gunnarsson, som de siste årene har sett en trend i at flere bobiler kommer til konkurransen.

O-Ringen streber etter å kunne tilby 2 500 campingplasser til sine deltakere hvert år – og det er et voldsomt plasspress.

– Rundt halvparten av alle deltakerne, det vil si mellom 8 000 og 10 000 mennesker, bor på campingplassen, sier Conny Gunnarsson, som forteller at det er mye puslearbeid de siste ukene før konkurransen for å tilpasse campingplassen:

– Vi plasserer klubbene sammen på campingplassen for å skape en «vi»-følelse. Dette har gjennom årene gjort at campinglivet har blitt en betydelig og viktig del av opplegget vårt.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

  2 comments for “Overnatting en del av festivalopplevelsen!

 1. Bra alternativ
  Men hus klær etter vær.
  Har skaffet meg og venner et multiplagg, som kan nyttes som jakke, kåpe og sovepose. Sjekk utekos.no
  Anbefales av Marius

 2. Bra alternativ
  Men husk klær etter vær.
  Har skaffet meg og venner et multiplagg, som kan nyttes som jakke, kåpe og sovepose. Sjekk utekos.no
  Anbefales av Marius

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *