Hva gir du bobilfolk til jul?

Julegaver til godt voksne mennesker er alltid et problem. De har «alt», men for bobilfolk finnes alltids noe å kjøpe. Vår medarbeider har latt seg inspirere på høstens messer.

Bobilforhandlere med en assortert utstyrsbutikk har mange gode ideer å by på. I år har vi lett på messer og funnet noe som kan være interessent for mange. Noe av dette finnes sikkert også hos bobilforhandlerne.

Er du for kort? Et trinn kan være nok. Foto: Ellen Randem.

Mangler du ett trinn for lettere å komme inn i bobilen eller er bilen for høy til å rekke opp til øverste hylle? Da kan RV Step Navigator være noe.

Dette er en ett trinns trapp med ben som kan foldes inn og tar derfor liten plass. I tillegg kan du kjøpe med en liten veske til å oppbevare trappen i.

Trappen veier kun 2,3 kg og med max belastning på 120 kg. Målene er 63x41x22 cm og sammenslått måler den 48x30x7. Vesken måler 51×31,5×7,5. Prisen er kr 1800 inkludert vesken.
Krakken kan bestilles på bgnorshop.no.

Hyggelig med lys i mørke
Til mørke høst og vinterkvelder kan det være koselig med pynt i bobilen eller campingvogna. Vi fant denne på Caravan Salon i Düsseldorf. Den er håndlaget i bjørk.

Bobildekorasjon med lys og eventuelt lukt. Foto: Ellen Randem.

Den kalles «røykebobil» fordi det følger med en liten kjegle som lager godlukt og røyk via pipa i bilen, men kan droppes hvis du ikke ønsker dette. Den har to «skuffer» der den ene brukes til å legge leddlyset i (med utskiftbart batteri) og den andre til den lille kjeglen med forskjellige lukter. I tillegg kan du få din bils kjennetegn gravert inn og inkludert i prisen. Bobilen finnes i to forskjellige utførelser i tillegg til en liten og stor campingvogn.

Bobilen måler 260 x 150 x 130 mm (BxDxH). Vekt: ca 355 gram. Materiale: kryssfiner (bjørk).
Røykemobilen lages av et lite firma fra Dresden og nettadressen er kwalm.de. Prisen er EUR 140, frakt kommer i tillegg.

Magnetfeste for kopper, glass og service. Foto: Ellen Randem.

Kopper, glass og tallerkner med magnetlist
Er du lei av at kopper og glass slingrer under kjøring og faller ut når skapdørene åpnes? Her er en løsning. Glass, kopper og tallerken med magnet som festes på silikonmatter. I tillegg kan du kjøpe en magnetlist som festes under skapene eller inne i skapet og henge for eksempel glassene opp ned. Magnetlistene fås i lengder på 25 og 50 cm. og kan ikke flyttes når de er satt opp.

Du får også spisebrikker hvor tallerkner og glass kan stå uten at de velter.

Glassene leveres enten i krystall eller plast. Plasten er uknuselig og ripefrie I pakkene med glass, tallerkner eller kopper følger silikonmattene med. Vi har fått opplyst at 2 ølglass veier 460 g når de leveres i plast og at vekten er 640 g i krystall. Tallerkner leveres enten i plast eller porselen. Her har vi ikke fått oppgitt noen vekt.

Glass og service kan bestilles hos silwy.de og prisen for to vinglass i plast ligger på ca EUR 50, frakt kommer i tillegg. Du kan finne lignende produkter i norske utstyrsbutikker.

Klar for rengjøring av grillrista. Foto: Ellen Randem.

Soft soak – silikonbalje til grillrist
Nå kan grillrista gjøres ren i en balje som passer til størrelsen på din grill. Soft soak er en balje av silikon som fylles med såpevann. Deretter legger du grillrista ned i vannet og lar den ligge der til du ønsker å vaske og skylle.

Den finnes i fire størrelser: Firkantet som måler 34x40x10,5 og veier 1,65 kg og 3 runde med diameter hhv 30, 40 og 50 cm med en vekt fra 0,9 til 1,65 kg.

Disse finner du på nett, for eksempel hos kamafritid.no og prisen er mellom 250 og 600 kroner avhengig av størrelse.

Lette stoler og bord
Helinox har en serie med stoler og bord som er lette og tar liten plass, – og som de selv sier har de designet «verdens letteste, sterkeste og mest komfortable camping møbler».

Stolene er i flere forskjellig utførelser, fra de minste barnestolene til de største med nakkepute, og noen strandstoler med kortere ben.

Lette stoler. Foto: Ellen Randem.

Den største stolen, Savanna Chair veier kun 1,9 kg og har en max kapasitet på 145 kg og leveres i fargene sort og brun. Når den er pakket sammen er størrelsen kun 54,5 cm. Prisen for denne er ca EUR 220.
Chair One XL finnes i flere farger og veier kun 1,5 kg og sammenpakket er den bare 46,5 cm. Max kapasitet her er også 145 kg. Denne finnes i flere størrelser.

Bordet Table one Hard top finnes I flere farger og i to størrelser, hhv 39×60 cm. og 76×57 cm. Bordet veier hhv 870 g og 1480 g. Bordene har en hard overflate som gjør at ting står støtt. Sammenslått måler de kun hhv. 40 og 76 cm og det største bordet koster EUR 170.

Disse lette campingmøblene og mer finner here hos helinox.eu eller i noen utvalgte sportsbutikker.
Det følger med bagger til å oppbevare alle delene i.

Håndholdt brannslukker
Maus Xtin Klein er en liten håndholdt brannslukker med helt ufarlig kaliumrøyk som ikke skader motor, interiør eller elektronikk. Den etterlater heller ikke noen slukkerester. Fin til å slukke små branner, men husk at den ikke erstatter det forskriftsbestemte brannslukningsapparat på minimum 2 kg du uansett må ha i bobilen.

Veggfeste følger med. Den veier kun 480 gram og er 24 cm lang og ligner på en lommelykt. Den kan brukes i temperaturer mellom -20 til +60 grader. 5 års garanti og 6 års holdbarhet fra produksjonsdato, og trenger heller ikke noe vedlikehold. Pris ca kr. 1295,- og selges blant annet hos kamafritid.no og i båtutstyrsbutikker.

Bøker er alltid velkomment
Vi har tidligere omtalt flere bøker om og for bobilfolk. Disse omtalene finner du om du velger kategorien «Bokomtaler» i velgeren under annonsene.

En ny bok i år er Per Vies «Vie veier til sommernorge». Boken er på 140 sider og tar deg til en åtte ukers bobiltur i verdens vakreste ferieland.
For hvert kapittel i boka finner du en QR-kode. Skann den med ditt mobilkamera og se film og enda flere bilder fra samme reisebrev (18 totalt) mens du leser. Boka finnes hos mange bobilforhandlere og på vieveier.no.

Vi gjør oppmerksom på at redaksjonen ikke har testet produktene eller nettstedene det vises til.

Tekst: Ellen Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Hva gir du bobilfolk til jul?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *