Nye grunner til å besøke Gøteborg

En av nordmenns storbyfavoritter byr på flere nyheter dette året. Her er nostalgi for Volvo-eiere, badeland, fiskekirke og andre fristende nyheter.

Opplevelsessenteret World of Volvo. Foto: World of Volvo.

Volvo inviterer besøkende inn i en ny storstue, Liseberg oppgraderer parken med nytt badeland og byens berømte “fiskekirke” åpner dørene igjen etter fire еr med renovering.

World of Volvo er et nytt landemerke i Gøteborg og blir en opplevelseshubb og dynamisk møteplass for mennesker og ideer.

I april 2024 åpner det 22 000 kvm store senteret hvor du blant annet finner interaktive utstillinger, arrangementer og kulinariske opplevelser. Ta en nostalgitur og utforsk ikoniske kjøretøy som representerer Volvos historiske utvikling.

Det vil finnes en mengde med store og små opplevelser, både eksperimentelle, storslagne og lærerike, lover «Opplev Sverige». Den runde bygningen er bygget i skandinavisk stil og ligger rett ved siden av Liseberg.

Det nye badelandet på Liseberg, Oceana. Foto: Liseberg AB.

Liseberg åpner badelandet Oceana
Oceana, som ligger i tilknytning til Liseberg, er inspirert av Gøteborgs historie og kommer til å huse 14 ulike vannattraksjoner. Det blir en unik vannverden som det ikke finnes noen motsvar til i Norden i dag, heter det.

Besøkende kan nyte roen på en sandstrand innendørs eller prøve adrenalinfylte vannsklier. Opplev brusende bølger i bølgebassenget eller flyt sakte fram på Pärlfloden. Det slag finnes noe for alle aldre. Badelandet åpner sommeren 2024.

Oppdatert: Bygningen brant ned 12.02.24. Åpning er derfor ukjent.

Den historiske og vakre Feskekörka er snart ferdig restaurert. Foto: Anders Wester.

Nyrenoverte Feskekörka åpner igjen
Gøteborgs sjømattempel for fisk og skalldyr, Feskekörka, åpner igjen etter en grundig renovering som har tatt nesten fire år.

Mathallen som er fra 1874 kommer til å inneholde både restauranter, barer og utsalg av fisk over disk. Det blir også en helt ny uteservering ved kanalen med 400 sitteplasser. Feskekörka har åpent alle dager, hele året, og åpner i løpet av våren 2024.

Gøteborgs designmuseum inviterer til en reise i designhistorien. Foto: Jonas Ingman.

Designutstilling
Designhistorier er den neste store baseutstillingen pе Gøteborgs designmuseum, Röhsska Museet. Den tar utgangspunkt i spørsmålet; Hva er design? Utstillingen fokuserer på skandinavisk design fra slutten av 1800-tallet til nåtidens design. Skisser, filmer og intervjuer er utgangspunktet for ulike fortellinger. Utstillingen åpner høsten 2024.

Gratis badstue og sjøbad
Allmänna bastun ble bygget av gjenbruksmateriale og oppført som en prototype i 2014. Siden den har blitt veldig populær blir den nå permanent i Jubileumsparken.

Den karakteristiske Allmänna bastun i Jubileumsparken. Foto: Peter Kvärnström.

Den nye badstuen vil beholde den karakteristiske fasaden til den nåværende badstuen slik at den beholder sitt unike utseende. Ved siden av badstuen finnes det også to saltvannsbasseng i Göta elven, hvor du kan bade hele året, samt et ferskvannsbasseng som er åpent i sommersesongen. Bеde bassengene og badstuen er gratis å bruke. Anlegget åpner igjen våren 2024.

Og skulle du få lyst til å gå i et mer luksuriøst spa, åpner både Clarion Hotel Draken og Clarion Hotel Karlatornet nye spaanlegg og serveringstilbud i løpet av året.

Tekst: Redaksjonen
Kilde: Opplev Sverige

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *