Ny tjeneste viser prognoser for veistengninger

Nå kan du enkelt sjekke om en værutsatt strekning eller fjellovergang du skal kjøre, står i fare for å bli stengt.

Statens vegvesen lanserer nå en ny tjeneste i Vegvesen trafikk, der du får opp prognoser for stengning av værutsatte strekninger og fjelloverganger. Foto: Statens vegvesen.

Vil du helst unngå å bli stående i lang kø når du skal rekke julefeiring på andre siden av landet? Nå har Statens vegvesen lansert en helt ny tjeneste for å gi deg større forutsigbarhet når du planlegger biltur i Norge.

Her finner du en liste med over hundre fjelloverganger og stengingsutsatte strekninger. Ved å klikke deg inn på de aktuelle strekningene får du nå opp en prosentvis risiko for om strekningen blir stengt.

Prognosene er basert på historiske stengningsdata og værdata, sammen med gjeldende værprognoser. I tillegg til risiko for stengning, får du også opp eventuelle trafikkmeldinger for strekningen og bilder fra webkamera der dette er tilgjengelig.

Prognosene baserer seg på sannsynlighet og vil ikke kunne gi en garanti for om en strekning eller fjellovergang blir stengt eller ikke. Det er også viktig å være obs på at strekninger kan stenge av andre årsaker enn vær.

Likevel vil prognosene gi en god indikasjon, og for å være på den sikre siden anbefaler vi å følge med på de løpende trafikkmeldingene i Vegvesen trafikk på nett eller i app. Den nye tjenesten med stengningsprognoser er enn så lenge kun å finne på nettsiden, www.vegvesen.no/trafikk, men vil over nyttår lanseres også i Vegvesen trafikk-appen, skriver Statens vegvesen.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *