Fusjon godkjent av Konkurransetilsynet

Sammenslåingen av Ferda og Tellus er nå godkjent av Konkurransetilsynet og partene kan fortsette prosessen fram mot sammenslåing.

Konkurransetilsynet hadde frist til 22. desember med å enten godkjenne fusjonen eller erklære forlenget saksbehandlingstid.

Selskapene har i sin informasjon til Konkurransetilsynet gitt informasjon om sine markedsandeler, omsetning og en rekke andre forhold av betydning. Selskapene mener markedet har så mange aktører at det nye selskapet får en forholdsvis liten markedsandel. Det påpekes at kundene er mobile og er villige til å reise langt for å få det produktet de ønsker.

At Konkurransetilsynet nå har godkjent fusjonen viser at de ikke har sett spesielt store problemer med sammenslåingen av de to konkurrentene og deres framtidige posisjon i markedet.

Det nye selskapet skal bruke navnet Ferda og skal eies av holdingselskapet Ferda
HoldCo. De gamle Ferda-eierne vil få ca 51 prosent av aksjene og Tellus-eierne vil eie ca 49 prosent. En aksjonæravtale inngått 17. november vil gi de to eiergruppene felles kontroll over selskapet, framgår det av dokumentasjonen sendt til Konkurransetilsynet.

– Nå kan vi sette oss sammen og jobbe konkret og komme til enighet om gjennomføringen. Det vil gå noen måneder inn i neste år før fusjonen kan gjennomføres. For kundene vil det ikke være noen endringer, sier Ferda-sjef Leif Terje Hansen i en kort kommentar.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Fusjon godkjent av Konkurransetilsynet

 1. Det høres ikke bra ut at denne fusjonen ikke fører til endringer for kundene.Ved begivenheter av denne karakter er vi vant til at det holdes festtaler om at fusjonen vil innebære store fordeler for kundene med bedre service, bedre priser på grunn av stordriftsfordeler og at bedriften vil være mer konkurransedyktig.
  Men nei, her blir alt ved det gamle.Så vi har mye å glede oss til i det nye året.
  God Jul og Godt nytt år til alle dere som bidrar med nyttige innspill i denne spalten.

  • Fusjon er vel å bra så lenge de påtroppende ikke stikker av med kaka.
   Fornøyd med vår handel av ny brukt bobil og retur av den gamle med Ferda Ålesund.
   Kan vel lure at når vi kjøpte den gamle for 9 år siden for 300000 og får i innbytte 200000. Ferda selger den gamle for 340000??? Men som sagt bare positivt med Ferda Ålesund service og alt👍

 2. Har ikke noe tro på denne fusjonen, den kommer ikke til og gange kundene.
  Blir slik at får du en dårliger innbytte pris et sted så vil vi naturlig prøve oss et annet sted, men det går ikke for når dem slår inn reg. nr. så står alt der. Det er det som er et av problemene, så blir det alle avdelingen som Kommer til og bli lagt ned.

 3. Jeg er sikker på at dette er et skritt i riktig retning. Bobilbransjen har tradisjonelt bestått av små forhandlere med hver sin praksis og kultur. Det har ført til mange konflikter og stor usigbarhet. De er rett og slett veldig langt bak bilbransjen generelt som i de siste 30 årene har samlet krefter og organisert seg mye bedre. Å kjøpe en bil hos Ferda nå vil gi deg varm velkomst hvor som helst i kjeden når du trenger service, ikke en kald skulder fordi du er hos feil forhandler. De nye skjerpede garantikravene vil også kreve muskler fra forhandleren. Noe en større kjede vil ha.
  De siste årene har jo bransjen sett en “regulering” så dette er også for å tilpasse seg slike svingninger. Flere små aktører klarte ikke denne perioden. Vi er faktisk tjent med en solid forhandler i ryggen.
  Likevel kommer ikke endringene til å skje over natten. Hver enkel forhandler har sin gamle kultur i veggene i lang tid enda. Det vil ta lit tid å samkjøre disse.
  Prisene kommer nok heller ikke til å gå ned, men jeg tror vi kommer til å få bedre kvalitet til samme pris. Da blir det oss kunder som vinner på dette uansett.

 4. Dette er jeg ikke så sikker på er så bra når du blir nesten enerådende i markedet. Det har visst seg gang på gang, prisene går til været og service og kundekontakt blir dårligere og dårligere. Du blir et nr. i rekken og eiere er kun opptatt av penger.
  Da gjenstår det å se om de lykkes med dette, noe jeg tviler på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *