Ny rekord for campingplassene

For andre gang i historien har campingplassene hatt over 1 million besøkende i juni. Besøkstallene spriker opp og ned avhengig av landsdel.

For andre gang i historien fikk campingplassene over 1 million besøkende i juni. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at campingplassene fortsetter økningen. De hadde en god juni-måned i fjor, men fikk i år over 100 000 flere overnattinger. Dersom gjennomsnittsprisen for en overnatting er 250 kroner blir det en økt inntekt på over 25 millioner kroner for campingplassene i juni.

Innlandet, Agder og Nordland fylker hadde alle en betydelig økning, mens en nedgang i Rogaland, Vestland, Møre og Romsdal og Trøndelag dempet oppgangen.

SSB har ført statistikk over besøket på campingplasser siden 1968. Juni 2021 er den andre gangen besøkstallet for denne måneden er over 1 million overnattinger.

I juni var det fortsatt lavt besøk av utlendinger på grunn av innreiserestriksjonene. Det er derfor nordmenn som står for økningen. Det var få utenlandske besøkende i fjor, men tallet er enda lavere i år og utgjorde bare 1,48 prosent av besøket.

Juni 2020 var også en sterk måned, men tallene for juni 2021 viser en økning på 10,2 prosent fra 2020. Totalt ble det registrert 1 114 841 overnattinger på norske campingplasser i juni 2021.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Ny rekord for campingplassene

  1. Flott med økning, men jaggu har de fleste også hatt betydelig økning i prisene!! Noen er sågar så grådige at man ønsker at de mister besøkstall når «ting går seg til».
    Priser på over kr 400 pr natt er i overkant av tjenester de tilbyr.

  2. Er ikke noe billigere i Sverige vi lå på Daftø me Bobilen å d kosta 680kr natta…. Bedre å campe i d fri er så mange fine plasser rundt forbi i landet vårt. 👍🌞

  3. Vi kommer nok til å alliere oss med 2-3 bobil venner neste år og satse mer på fri camping. Det å betale for strøm vi ikke trenger (har solcellepanel) blir for dumt. Toalett og dusj har vi i bilen. Vann er stort sett gratis. Septiktanken betaler jeg gjerne for å få tømt, noen tar kr 20-50,- hos andre er det gratis. Snart blir det «normale» tilstander og Ola Normann reiser igjen til syden. Tror norske campingplass-eiere at utenlandske turister vil betale de prisene vi har i Norge i dag? Glem det!! De blir nok også fri campere …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *