Bobilutleie for privatpersoner – et slags AirBnB

Du kan leie leiligheter og hus av privatpersoner over hele verden gjennom AirBnB. Nå har Ferda lansert en tilsvarende norsk løsning for utleie av bobiler og campingvogner for privatpersoner.

Tjenesten Campr er lansert som en frittstående tjeneste. Foto: Skjermdump av hjemmeside.

Campr er navnet på Ferdas nye satsning. Den skal gjøre det mulig for privatpersoner å kunne leie ut bobilen sin til andre privatpersoner på en trygg måte.

I våres kom svenske Housecar inn på det norske markedet med et tilsvarende konsept, men markedssjef Kåre Johan Røinås i Ferda bedyrer at det ikke er grunnen til at de kom på markedet midt i fellesferien. Det var heller en bekreftelse på at de var på vei til å gjøre noe riktig.

– Reklamebyrået vårt kom til oss for et par år siden med denne ideen. Vi skulle nok lansert konseptet et par måneder tidligere i sesongen, men vi ville ha en modell som fungerte tilfredsstillende og ting tar tid, sier Røinås.

Redaksjonen så de første nettsporene av tjenesten i begynnelsen av juli, og midt i måneden ble tjenesten lansert i et nyhetsbrev til Ferdas kunder.

Din pris – dine vilkår
– Dette er en plattform for privat utleie av bobiler og campingvogner. Tjenesten kan også utvides til for eksempel biler med taktelt, forteller Røinås.

Eierene legger selv ut sine biler for utleie i Campr. De som vil leie søker seg fram til ønsket bobil og avtaler direkte med utleier alt rundt tidspunkt og ut- og innlevering av kjøretøyet. Utleieren bestemmer selv prisen, men får i tjenesten hjelp til å velge riktig pris.

Tjenesten er gratis fram til det skjer et utleie. Da tar Campr 4 prosent av leiesummen. Det skal dekke markedsføring, forsikring, trygg betaling og garantert oppgjør. I tillegg betaler leietaker et servicegebyr på 18 prosent, forteller Røinås.

Kåre Johan Røinås i Ferda lover trygg utleie gjennom Campr. Foto: Ferda.

– Forsikring med veihjelp er inkludert i gebyret. Om det skjer en skade så risikerer du ikke tap av bonus på din egen forsikring. Kontrakten mellom partene ligger i tjenesten.

Åpner for bransjen
Røinås sier at tjenesten primært skal være en tjeneste mellom private utleiere og leietakere. I dag har om lag 200 privatpersoner lagt ut sine bobiler i tjenesten.
Med Ferdas interesser i McRent så er også noen av deres bobiler lagt inn i tjenesten.

– I begynnelsen la vi inn noen av våre egne bobiler i tjenesten, men dette skal ikke være en Ferda-plattform. Det var mest for å ha noe å starte med og å kunne plukke bort feil i systemet. Men om forholdene ligger til rette for det så kan det være at vi i perioder legger inn egne bobiler og vogner igjen. Nå er det meste solgt.

Campr er organisert i et eget selskap der Ferda eier 80 prosent og reklamebyrået deres 20 prosent. Røinås åpner for hele bransjen og lar gjerne andre forhandlere benytte tjenesten når de har enheter for utleie.

Tjeneste med baktanker
Røinås håper tjenesten kan gå med overskudd i løpet av et par år, men han ser også andre fordeler med tjenesten.

– Tall fra USA viser at de som leier bobiler i gjennomsnitt er ti år yngre enn den gjennomsnittlige eieren. Dermed kan vi nå et yngre marked og terskelen for å kjøpe kan bli senket, sier Røinås. Han har selv tenkt å legge ut sin nye bobil for utleie i tjenesten.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Bobilutleie for privatpersoner – et slags AirBnB

 1. Synes hele iden er frekt!
  En ny måte å få solgt flere biler på.
  Ikke grenser på hvor mye de skal tjene på folk.
  Så leier de ut gamle bobiler de ikke får solgt og så sitter han som leier på en øde vei og kommer ikke videre.
  Husk at de gjør ingenting for deg, men for seg selv.
  Griske kaller jeg de.

 2. Synes dette er en grei måte å leie ut bobilen på. Forsikring og alt i ordnede former.
  Kan ikke se at de er griske, klart firmaet må tjene penger.
  Og for yngre som pr d.d. ikke har midler til kjøp kan leie og teste ut om dette er en ferieform som passer de. Leide selv før jeg gikk til innkjøp av egen bobil😊

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *