Ny bobilplass: Så ble det litt orden i Langesund

Bobilplasser på Smietangen er ute av bildet, bobilplasser ved Quality hotell er ute av bildet og Fjordline er ute av bildet. Da må det bli ny bobilplass på bryggekanten.

Langesund ønsker velkommen på bryggekanten. Foto: Bamble kommune.

Bamble kommune leier brygga ved Langesund havneterminal av Grenland Havn fra 15. mai til 18. september 2023. Dermed blir det god plass til både bobiler og personbiler som besøker Langesund i sommer.

– Området er klart til å tas i bruk. Det blir ikke mulig å booke seg inn her, så det er «først til mølla» som gjelder. Betalingssystem installeres til uka, og blir det samme som i kommunens gjestehavner, sier Nils Aage Tangvald fra kommunalteknikk i Bamble kommune.

Han forteller til kommunens hjemmeside at toalettene og en dusj i terminalbygget vil være tilgjengelig for gjestene. Det blir også mulighet for påfylling av vann og tømming av avløpsvann.

Parkering for personbiler og bobiler har hver sin innkjøring. Foto: Bamble kommune.

Det blir plass til 25 bobiler samt parkering for personbiler på området. Her er det mulig til å stå over flere dager, og beliggenheten er midt i smørøyet: Sentrumsnært, med kort vei til kultur, shopping og skjærgårdsliv.

Etter at bobilparkeringa ble borte både på Smietangen og ved Skjærgården hotell, har det vært behov for å etablere en ny løsning. Ordfører Hallgeir Kjeldal er glad for at avtalen med Grenland Havn gikk i orden så raskt.

– Når det ble så gærent at Fjordline ikke skal gå mer, er flott at vi har fått til dette i sommer. Her har både Grenland Havn og Bamble kommune snudd seg fort og vist stor fleksibilitet. Det er veldig bra! sier ordføreren til egen hjemmeside.

Du finner detaljer om plassen på Bobilplassen.no.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  7 comments for “Ny bobilplass: Så ble det litt orden i Langesund

  1. Dette er kommet i stand etter initiativ fra lokale medlemmer av Norsk Bobilforening. Flott at Bamble Kommune hev seg rundt og fikk organisert denne flotte bobilparkeringen på rekordtid !

  2. Dette ser bra ut. Betaling samme som gjestehavner, regner med at det er «Go marina», ingen info om tømming av toalett?

    • Om du følger lenka til Bobilplassen.no i siste avsnitt så finner du detaljer om plassen – også om tømming og betaling

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *