Instagram-profil med sin andre reisebok

Helene Myhre reiser alene Norge rundt på stramt budsjett i en ombygd van. Nå deler hun 15 reiseruter reiseruter i en ny bok.

Helene Myhre reiser på lavt budsjett. Foto: Simon Klovning.

26 år gamle Helene Myhre er best kjent som @helenemoo på Instagram, der hun har 300.000 følgere som lar seg inspirere av hennes fantastiske naturopplevelser. Helenes første bok «Tur-retur Norge» var en enorm bestselger med et opplag på 36 000 bøker. Den nye boka «Tur-retur Norge. På nye eventyr» lanseres 25. mai, skriver forlaget i en pressemelding.

I Norge er det over en million mennesker som bor alene, og stadig flere velger å dra på ferie på egen hånd.

– Jeg lærer aldri så mye om meg selv som når jeg tilbringer lang tid i eget selskap. Det er alltid utfordrende i starten, men så fort man kommer over kneika og inn i en rytme, starter reisen, sier Helene, som måtte gå noen runder med seg selv før hun turte å overnatte alene i bil eller telt.

Å reise alene kan være skremmende, men Helene Myhre har knekt koden. Foto: Helene Myhre.

Hun har slitt mye med overtenking og krisemaksimering når hun reiser alene.
– Hørte jeg et ras? Kanskje bilen velter i vinden? Etter mange kamper med meg selv har jeg kommet til et punkt der jeg har funnet ro. Ro nok til å være rasjonell og skjønne hva som er en reell fare og ikke, forteller forfatteren. For henne gir det å reise alene både mestringsfølelse og stor frihet.

Spektakulære, klimavennlige budsjettferier i Norge
Når renta går opp, strømmen er dyr, og klimaskammen setter inn, kan de dyre utenlandsreisene henge i en tynn tråd. Men ferien trenger ikke å bli en trist affære av den grunn. «Tur-retur Norge. På nye eventyr» byr på flunkende nye ruter og utsikter fra hele Norge.

Denne gangen går ferden også nordover – blant annet tar Helene oss med til Helgeland, Lofoten og Senja på kryss og tvers og sjekket ut hver vik og hver topp. Hun garanterer at du vil få storslåtte opplevelser med denne boken som turfølge – her er både korte og lange ruter enten med bil, sykkel eller til fots.

Boka Tur-retur Norge utgis 25. mai.

Helene låner heller utstyr enn å kjøpe nytt og er god til å reparere ting. Hun har som en av veldig få store profiler på sosiale medier, takket nei til kommersiell sponsing fordi hun ikke vil bidra til kjøpepress.

I 2021 ble Helene kåret til Årets turinfluenser under Vixen Awards.

Helenes spesialitet er å reise i bil, være impulsiv og følge godværet. Hun har bygget om en van til å bli et sted man komfortabelt kan overnatte, og har et eget kapittel i boka om hvordan man kan lage eller kjøpe sin egen campervan.

I dagens dyrtid er hennes ferietips helt ideelle, og hun har mange gode tips til hvordan man reiser budsjettvennlig, lover forlaget. Boka har også et kapittel med oppskrifter på turmat.

Tekst: Redaksjonen
Redaksjonen har ikke lest boka. Omtalen er basert på forlagets pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *