Ny bobilplass etter flere forsinkelser

For to år siden var det like før den skulle åpne, men det var nødvendig med en ny reguleringsplan. Det tok lenger tid enn eieren hadde regnet med, men nå er det like før bobilplassen kan åpne.

Fredrikstad Båt & Bobilpark åpner før påske. Foto: Alan Billyeald (fra video).

For to år siden presenterte vi planene Rune Karlsen hadde for båt- og bobilhavn ved Floa i Fredrikstad. Da hadde planene allerede vært gjennom behandling i kommunens planutvalg to ganger. En ny reguleringsplan for området var forventet å bli behandlet raskt.

Det har likevel tatt tid, men før påske åpner Karlsen sin bobilplass. 18. mars er datoen satt i planen, men Karlsen sier at de håper på en myk start slik at de kan kjøre seg inn uka før påske og full drift. (Oppdatert 05.03.24: Plassen er åpnet)

Bobilplassen ligger ved utløpet av Seutelva på bysiden. Dette er nord for Værstebrua, og det er 15-20 minutters gange til Fredrikstad sentrum. Du kan også gå over elva til Gressvik og ta Byferga om du skal langt ned i byen. Det blir omtrent like langt å gå, men om du skal til Gamlebyen sparer du mange skritt.

Slik skal det bli om alle planene for området blir gjennomført. Illustrasjon: Rune Karlsen.

Bobilplassene er lagt terrassert i et skrånende terreng mot vannet og det blir plass til 18 bobiler med en lengde på inntil 10 meter. Det er avsatt 4 meter mellom hver bobil. Plassen får egen tømmestasjon og det er strøm og tilgang til vann på alle plasser.

I et servicebygg blir det både dusj, toalett og vaskemaskin.

Karlsen forteller at det i løpet av året skal plantes hekker for skjerming mellom hver plass. I mai åpnes det for utleie av kajakk og om noen år skal det etter planene stå ferdig en restaurant på området. 100 meter fra plassen er det en maritim utstyrsbutikk som også har noen forbruksartikler til bobiler.

Når plassen åpner har den et fast dekke med svart grus. Selv synes Karlsen dette fungerer godt. Det blir ikke asfalt på området før alle tilgrensede planer er gjennomført.

Fredrikstad båt & bobilpark skal være i drift hele året, men Karlsen ønsker å tilpasse driften etter hvilket trykk det blir på plassen gjennom vinteren.

Karlsen sier at han har brukt mye penger på å gjøre anlegget så bra som mulig, men er åpen for forslag om ting som kan gjøres bedre eller utvide tilbudet.

Du finner detaljer om bobilplassene i Fredrikstad på Bobilplassen.no.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *