Norsk-slovensk samarbeid om bybobiler

Den slovenske bobilprodusenten Bravia Mobil og norske Raidhoo/Din Bilpartner AS samarbeider om å utvikle en bybobil for ekstreme vintertemperaturer.

Bravia Mobil har produsert bobiler siden 2005. Nå vil de lage bybobiler med ekstreme vinteregenskaper. Illustrasjonsfoto: Produsenten (bildet er ikke av omtalt modell).

Det er Din Bilpartner AS som i en pressemelding i dag forteller om det spesielle samarbeidet med den slovenske produsenten av bybobiler.

Bybobilene, som ventes å bli lansert til sommeren, skal tåle temperaturer ned til minus 30 grader med planer om å nå minus 40 grader.

– Dette samarbeidet vil markere et betydelig skritt fremover i bybobilmarkedet, med Bravia sin høye kvalitet og Raidhoo sin ekspertise innen vintercamping, skriver selskapet i pressemeldingen. Utviklingen startet for et år siden.

Raidhoo produserer små, helstøpte campingvogner laget for bruk i arktisk klima og bygger mini-campere basert på Peugeot Partner. Det har gitt Raidhoo erfaring med tekniske løsninger for ekstreme klima, basert på virkelige erfaringer i felt, skriver de.

Harald Hansen i Din Bilpartner AS sier til Bobilverden.no at de i samarbeidet med Bravia Mobil først og fremst har bidratt i samarbeidet med sin kompetanse innen vintercamping.

– Vi har også bidratt med en skandinavisk tankegang. Vi tenker litt annerledes om bobil her enn de gjør sørover i Europa, sier han.

– Det store fokuset på vinteregenskaper skal ikke gå på bekostning av sommer-egenskapene. Tvert imot vil det bidra til en bedre opplevelse om sommeren med god isolasjon og redusert støynivå.

– Dette samarbeidet forventes å øke Bravia Mobils markedsandel i Europa og virkelig plassere Bravia som den ledende produsenten av helårs bobiler, mener Din Bilpartner AS.

Hansen røper at vinteregenskaper og design ikke er de eneste nyvinningene, men av hensyn til Bravia Mobils behov for å mønsterbeskytte detaljer er han hermetisk lukket for å gi ytterligere detaljer. Vi får heller ikke se bilder av modellen.

Bravia Mobil er et familieselskap etablert i 2005 med bakgrunn i en mer enn 30-årige tradisjon med å lage møbler. Den nye modellen bygges på Peugeot Boxer og vil bli tilgjengelig med både to- og firehjulsdrift. De vil bli solgt gjennom Bravias etablerte forhandlernett.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  5 comments for “Norsk-slovensk samarbeid om bybobiler

 1. Spennende nyhet 🙂
  Selv har jeg kjørt en Bravia Swan 599 4×4 i Nord-Norge i over 2 år, og har opplevd både -30 grader og full vinterstorm. Og takket være diesel-Truma så har det vært komfortabelt hele veien. Så det blir spennende å se hva de kommer med nå.

  • Nei, prisene skal være konkurransedyktige mot gjennomsnitts bilene selv om du får enormt mye mer bil og utstyr samt et par helt nye og revolusjonerende ting.

   Det er planlagt en ren knockout på «konkurrenter» 🙂

   • Bjørn-Terje Tennås, er du representant for produsent eller selger av denne bilen? Det vil være ryddig om du opplyser om dette i så fall, når du kommenterer. All informasjon er bra, men greit å vite om det kommer fra selger, eller om det er et objektivt innspill.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *