Nordic Response: Vær ekstra oppmerksom i trafikken

10 000 norske og allierte soldater skal øve langs veiene i fylkene under øvelsen Nordic Respons. Det vil du merke i trafikken.

Under feltøvelsen vil det være militær øvingsaktivitet på deler av de berørte hovedveiene. Foto: Torbjørn Kjosvold, Forsvaret.

Fra 27. februar til 20. mars vil det være militær trafikk og øvingsaktivitet på veiene i Troms og Finnmark i forbindelse med øvelse Nordic Response 2024.

Statens vegvesen og Finnmark fylkeskommune ber trafikantene være ekstra oppmerksomme.

– Øvelsen kan føre til forsinkelser i de berørte områdene. Vi ber trafikantene være ekstra oppmerksomme, beregne litt ekstra reisetid, og sjekke trafikkinformasjon før de reiser, sier Håvard Langmo, fungerende seksjonssjef på Vegtrafikksentralen nord.

Disse hovedveistrekningene blir særlig berørt:
E6 mellom Langnes og Alta
E6 mellom Kvænangen og Skaidi
E45 mellom Alta og grense Finland (Hetta)
Rv. 92 fra kryss E45 mot Karasjok
Rv. 94 fra kryss E6 til Hammerfest
Fv. 8008 – Gargiaveien
Det vil også være økt militær trafikk på E6 i Troms i forbindelse med øvelsen, men ikke øvingsaktivitet langs veiene.

Militær kolonnetrafikk fra Langnes til Alta
Fra 27. februar vil det være militær kolonnetrafikk på E6 mellom Langnes og Alta. Ved Langnes vil det være redusert hastighet på grunn av transporter fra Forsvarets midlertidige havn på stedet.

En kolonne består av fire til tolv militære kjøretøy. Kolonnene vil være merket, og kjøretøy med bred last vil ha følgebil og ekstra merking. En militær kjøretøykolonne må ikke hindres eller forstyrres.

Vær ekstra oppmerksom i øvingsområdene
Under feltøvelsen som starter 3. mars, vil det være militær øvingsaktivitet på deler av de berørte hovedveistrekningene. Strekningene kan bli stengt i inntil 15-20 minutter.

– Strekningene vil være skiltet spesielt, og Militærpolitiet vil være til stede og informere trafikantene. Vi oppfordrer til ekstra oppmerksomhet på disse strekningene, sier Langmo.

Feltøvelsen avsluttes 14. mars, men det vil være militære forflytninger i Finnmark fram til 20. mars.

– Vi oppfordrer trafikantene til å følge med på trafikkmeldinger og informasjon som gis av Forsvaret og andre myndigheter. Dette er spesielt viktig i områdene som blir mest berørt, sier Bjørg Anita Joki, samferdselssjef i Finnmark fylkeskommune i en pressemelding.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *