Norges 10 beste campingplasser – med tyske øyne

Hvor er de beste campingplassene i Norge – sett med tyske øyne? VisitNorway fikk en tysk forfatter og reisejournalist til å rangere Norges beste campingplasser.

Lillehammer camping ligger øverst blant reisejournalist Thomas Kleims favoritter. Foto: Knut Randem.

Den tyske reisejournalisten Thomas Kliem har skrevet guiden ”Norwegen mit dem Wohnmobil” og skriver regelmessig for reisemobil-routen.de. Han deler det han mener er Norges beste campingplasser i den tyske utgaven av VisitNorway på nett.

Lillehammer på topp
Øverst på lista figurerer Lillehammer camping, vakkert beliggende ved Mjøsa, bynært og han framhever Maihaugen som attraksjon i nærheten.

Nummer to på lista er Fagernes camping. Her skryter han av fasilitetene, atmosfæren og nærheten til Valdres friluftsmuseum.

Randsverk camping har fått tredjeplassen med vennlig personale og som en ideell base for å utforske Jotunheimen nasjonalpark.

Fjerdeplassen på lista går til Lovisenberg familiecamping i Kragerø. Rent og rolig med strand og flere aktiviteter knyttet til sjøen blir framhevet.

Først på femteplass har han kommet til Lofoten og Kabelvåg hvor Sandvika fjord- og sjøhuscamping blir framhevet for pen beliggenhet i en vakker bukt med gode fiskemuligheter.

Midnattssol over den hvite sandstranda på Ramberg i Lofoten. Foto: Knut Randem.

Sjetteplassen går også til Lofoten. Ramberg gjestegård framheves som et eventyr under midnattsolen, med vakker natur og den hvite sandstranda.

På syvendeplassen har han kommet til Sørlandet og Moysand familiecamping i Grimstad. Et sted å slappe av, med utmerkede fasiliteter nær strender og kyststi, skriver han.

Geiranger camping tar åttendeplassen med sin beliggenhet rett ved fjorden og fin utsikt – spesielt når cruiseskipene kommer inn, mener Kliem.

Utsikt mot Geirangerfjorden. Foto: Knut Randem.

Preikestolen camping framheves for å være et godt utgangspunkt for fotturer til Preikestolen og på tiendeplass kommer Skottevik feriesenter i Høvåg nær Kristiansand. Skottevik beskrives som en god tilrettelagt campingplass med spennende aktiviteter. Han framhever også Kristiansand som en interessant by ikke for langt unna.

Sett med tyske øyne vil nok attraksjonene i nærheten telle mer enn campingplassene. Dermed blir Kliems rangering, slik vi forstår det, mer en helhetsvurdering av campingplassene og attraksjonene rundt dem enn av campingplassenes tekniske standard alene.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Norges 10 beste campingplasser – med tyske øyne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *