Nordsjøens sandstrender ved Elbens utløp

For mange er den nordvestlige delen av Tyskland en tapt opplevelse. Ved Elbens utløp ligger byen Cuxhaven. Nord for byen er det ferie og sommerstemning som gjelder. Her er det plenty med overnattingsalternativer.

Stranda ved Elbens utløp er ca 4 km lang og er delt opp i slike seksjoner. Det er langgrunt så noen foretrekker å benytte bassenger. Foto: Knut Randem.

Turisme er viktig for Cuxhaven. Byen har bare 48 000 innbyggere, men om sommeren mangedobler dette antallet seg. Tusenvis besøker områdets bobilplasser og campingplasser – spesielt nord for byen og ut mot Nordsjøen. Bobilverden.no besøkte en av bobilplassene og deler her sine inntrykk.

Strandparkplatz Duhnen ligger nesten 5 km nord for Cuxhaven i et typisk turistområde og bare 200 meter fra den ca 4 km lange sandstranda. Og da snakker vi om sandstrand med en flott strandpromenade der du kan gå eller sykle. Langs promenaden finner du både restauranter, barer, kafeer og noen butikker. På stranda finner du de typiske tyske strandstolene om du har lyst til å leie en slik.

Tre meter til naboen. Strandparkplatz Duhnen tar times- eller døgnbetalt. Foto: Knut Randem.

Den helårsåpne Strandparkplatz Duhnen er basert på timespris med en maksimalpris for 24 timer på 13 euro. Dersom du kun besøker stranda noen timer før du kjører videre er prisen 2 euro per time. Her trekker du billett når du kjører inn og betaler når du kjører ut. Strøm koster 3 euro ekstra.

Denne bobilplassen har godt over 100 plasser. Plassen er delt i tre seksjoner. Den nordligste er en ren asfaltplass, mens de to andre seksjonene har blandet asfalt, grus og gress som underlag.

Gode forhold på tømmestasjonen. Foto: Knut Randem.

Plassen har sin egen tømmestasjon innenfor bommen. Dusj og toalett er merket som åpent fra kl 7 til kl 22, men vi opplevde at det var åpent også etter denne tiden. Dusj- og toalettfasilitetene var ikke nye, men det så rent og ordentlig ut ved vårt besøk.

Avstand til naboen er alltid et spørsmål i Tyskland. Selv sto vi på asfaltplassen og de oppmerkede plassene ga oss 3 meter til naboene på begge sider. Oppmerkingen var ikke like tydelig der underlaget var grus eller gress, men gjennomgående så det ut til at denne avstanden ble holdt.

Dette er den minst sjarmerende delen av plassen, men også den som sist blir opptatt. Foto: Knut Randem.

Adressen til Strandparkplatz Duhnen er Duhner Allee 2. GPS N 53°53’03 – E 8°38’50. Om du vil ha bedre plass kan du velge campingplassen tvers over gata, Campingplatz Am Bäderring. ”Vegg i vegg” med denne ligger også Camping Wattenlöper.

Det er flere bobilplasser i området. Det ligger en ved siden av Fort Kugelbake, som hadde sin glanstid på slutten av 1800-tallet, helt på tuppen mot Elbens munning. Denne ligger så godt som rett på stranden og har både bar og spisested. Inne i selve Cuxhaven er det en bobilplass i lystbåthavna, men den ligger da 4-5 kilometer fra den fine stranda, men det er en uforstyrret gang- og sykkelvei langs Elben. Ingen av disse ble besøkt av Bobilverden.no. Vi har derfor ikke ytterligere informasjon om disse.

Vurdert august 2018.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: En snarvei i kø

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *