Mossingene utvider og oppgraderer

Bobilhavna ved Kanalen er uten tvil et meget populært stoppested for bobilistene. Tilbakemeldingene er udelt positive med tilbudet denne havna gir.

– Rent og pen bestandig, kort vei til nesten alle byens fasiliteter og ikke minst fiskemulighetene fra brygga, er noen av svarene vi fikk da vi spurte noen av de smilende bobilgjestene.

Ledelsen ved Moss Havn viser gang på gang at de virkelig ønsker å ta vare på sine gjester med bobil. Stadige små og noen ganger store oppgraderinger finner sted. Foran denne sesongen har de utvidet med tre nye plasser og tømmestasjon.

God idé omsatt i praksis. Slik tømmer du spillvannet i Moss. Det var Freddy Rinden, fagarbeider i havna som fant en løsning. Foto: Jørn Mortensen.

Samarbeid med naboen
En omorganisering i eierforholdene for de to eiendommene her nede på brygga, ga oss denne muligheten – forteller Havnekaptein Birger Langseth Harveg om utvidelsen med tre nye plasser. Gjerdet som gikk i vinkel inn på plassen er fjernet, det er avrettet og lagt ny asfalt.
Denne løsningen ga oss også bedre plass for de plassene lengst vest. Her var det noe trange forhold når de litt lengere kjøretøyene skulle manøvrere på plass.

Freddy Rinden i Moss havn viser den nye betalingsautomaten. Foto: Jørn Mortensen.

Ny billettautomat
I forbindelse med utvidelsen, måtte billettautomaten flyttes. Dette ga oss muligheten til å oppgradere systemet for betaling og kontroll. En ny automat er på plass, og plassert godt synlig for alle som kommer inn på plassen. Prisen er oppjustert noe (se Bobilplassen.no for detaljer). Dette for at vi skal ha muligheten til fortsatt å holde det høye nivået på tjenesten vi yter – smiler havnekapteinen. I forbindelse med omleggingen er det også er engasjert et nytt kontrollselskap som vil utføre betalings kontroller på hele brygga. Samarbeidet med dette selskapet gir det oss også tilgang til flere betalingstjenester elektronisk. Det er nå mulig å betale for oppholdet også via telefon.

Nytt system for spillvann
Da det skulle legges til rette for tømming av spillvann på Moss Bobilhavn møtte de en del utfordringer. Strenge regler for mengden av regnvann som kunne slippes ned i kretsen for avløp til rensing ga noen utfordringer. Fagarbeider på havna – Freddy Rinden – satte seg i tenkeboksen og kom frem med en løsning som ser ut til å fungere aldeles utmerket. Ikke bare reduserer den tilgangen til regnvann nesten hundre prosent, men med sin fleksible tralleløsning gir den bobilistene mulighetene til å tømme bilene for spillvann der de står parkert.
Spillvannstanken med trallehjul har smarte løsninger for påfyll og tømming. Det ble hevdet at noen biler har tømmetuten litt vanskelig plassert, men det løser de greit selv ved å anskaffe seg en liten slangstum til å føre vannet ned i trallen – ble vi fortalt av en av gjestene.

Moss Havn tar uten tvil bobilistene alvorlig. De lytter til ønskene som måtte fremkomme og legger forholdene til rette for at deres gjester på denne plassen skal trives. Bobileierne responderer på dette ved sine hyppige besøk og gode referanser på sosiale medier. Moss har uten tvil blitt en meget populær havn å besøke, noe de tettpakkede rekkene med bobiler gjennom nesten hele året forteller oss.
En ting vi måtte nevne, fikk vi flere meldinger fra de besøkende bilene om, var at de var så fornøyd med renholdet. Det var alltid skinnende rent på plassen og servicebygg.

Et leserbidrag skrevet av Ivar B. Johansen, Foto: Jørn Mortensen

Les mer: Moss bobilhavn med detaljer i Bobilplassen.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Mossingene utvider og oppgraderer

  1. Moss bobilhavn er et eksempel til etterfølgelse av mange. Fin og velutstyrt plass med de fasliteter en kan kreve av en bobilplass. Her har mange kommuner mye å lære.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *