Nordmenn foretrekker camping hos søta bror

Visit Värmland ønsker en større andel av de besøkende nordmennene til sin region. Foto: pressemelding

Visit Värmland ønsker en større andel av de besøkende nordmennene til sin region. Foto: pressemelding

Hele 13 prosent av nordmenn, tilsvarende rundt 650 000 personer, oppgir at de har feriert i Sverige i sommer. Blant disse er camping den klart mest populære ferieformen. Värmland vil ha flere av disse som besøkende.

Vårt naboland i øst er alltid innenfor topp tre på rankingen over hvor vi helst vil tilbringe feriedagene våre. Men hvilken ferieform setter nordmenn mest pris på i nabolandet?

I en landsdekkende undersøkelse InFact har gjort for destinasjonen Visit Värmland, kommer nordmenns preferanser tydelig frem. Den desidert mest populære ferieformen for nordmenn i Sverige, er camping. Nærmere 22 prosent oppgir at dette var grunnen til Sverigeturen i sommer.
Stockholm, Gøteborg og Malmø er etter svarene å dømme også populære reisemål, for på andreplass med 19 prosent av svarene kommer storbyferie.
Å seile langs Bohuslänkysten er populært blant mange nordmenn. Rundt 9,5 prosent har oppgitt at de har vært på båtferie i Sverige i sommer.

Maria Nordmark i Visit Värmland vil endre våre vaner i Sverige. Foto: pressemelding.

Maria Nordmark i Visit Värmland vil endre våre vaner i Sverige. Foto: pressemelding.

Aktiv ferie øker
Blant de mest populære ferieformene tilbører også ”aktiv ferie”. Nærmere 9 prosent svarer at de har hatt en aktiv ferie i Sverige i sommer.
De fleste som skal på strandferie velger nok andre feriemål enn Sverige, for dette har bare fire prosent satt som hovedformål med ferien. Det samme gjelder nok kultur og mat, for det er bare to prosent som setter dette som hovedgrunnen med ferien i Sverige.

Undersøkelsen viser også at hele 86 prosent av nordmenn kjører bil når de ferierer i nabolandet. Det gjør nordmenn mer fleksible enn andre ferierende i Sverige.

Maria Nordmark i Visit Värmland tror at mange nordmenn har faste ferierutiner når de besøker Sverige. Nå håper hun at disse kan utfordres.

– Camping og storbyferier er tradisjonelt sett de mest populære ferieformene for nordmenn i Sverige. I Värmland føler vi likevel at det er et oppsving i aktive feriereiser, både sommer som vinter, så vi har tro på at andelen aktive vil bli større i tiden som kommer. Vi ønsker dessuten å gjøre nordmenn mer bevisste på kulturskattene som ligger rett over grensen, men som for mange dessverre går glipp av, sier Maria Nordmark i Visit Värmland.

Dette er hva nordmenn svarer på spørsmålet om hvordan de ferierer i Sverige:
Campingferie 21,7 prosent
Byferie 19,1 prosent
Båtferie 9,5 prosent
Aktiv ferie, som sykkeltur 8,9 prosent
Strandferie 3,8 prosent
Kultur eller gastronomisk ferie 1,9 prosent

Undersøkelsen sier ingenting om hvor mange som reiser i bobil.

Fra pressemelding

Telt eller bobil. Mulighetene er mange, mener Visit Värmland.

Telt eller bobil. Mulighetene er mange, mener Visit Värmland.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *