– Større enn noen gang

Mange står klare når Caravanmessen åpner. Her i 2015. Foto: Knut Randem.

Mange står klare når Caravanmessen åpner. Her i 2015. Foto: Knut Randem.

Årets bobil- og caravanmesse blir den største noensinne, forteller Konrad Sel. Han er ”messegeneral” for Caravanmessen 2016 på Lillestrøm. Det er tre uker til årets messe åpner dørene for publikum.

– Vi var Norges største i fjor. I år øker vi med 12-1300 kvm til. Vi bruker alle de store hallene i Norges Varemesse på Lillestrøm.
Det betyr at plassen er utnyttet bedre og at det er færre tomme plasser. Sel forteller at det eneste han nå kan få plass til i siste øyeblikk er to stands på 15 kvm. Eller en på 30 kvm.
Å være så godt som fulltegnet synes Sel er en god situasjon å være i. Plassen er utnyttet bedre og de 36.000 kvm med utstillere er tematisert enda bedre enn tidligere.

Kjendiskokk gir råd
– Vi passer oss vel for å lage sirkus og for mye underholdning på messa. Vi vet at så mange som 20-30 prosent av de besøkende handler bobil eller vogn under messa eller umiddelbart etter. Folk går også målrettet etter nyhetene. Her får de alt på et sted.

Caravanmessen setter rekord i år. Konrad Sel gleder seg til den største messa noensinne. Arkivfoto: Knut Randem.

Caravanmessen setter rekord i år. Konrad Sel gleder seg til den største messa noensinne. Arkivfoto: Knut Randem.

Sel forteller at han erfarer at utstyrsleverandørene kommer til å ha flere gode messetilbud i år enn tidligere.
– I fjor demonstrerte Weber grilling ute mellom to av hallene. Da fikk vi kritikk for at det ikke var noe å få kjøpt der. I år har Weber alliert seg med sin forhandler Maxbo slik at innkjøpsmulighetene ivaretas. De stiller for øvrig med kjendiskokk Bent Stiansen, som blant annet skal lansere sin egen grillbok på messa.

Snart for sent å bestille
Dersom du har spesifikke ønsker utover ”hyllevarene” kan det snart være for sent å bestille bobil for levering til våren.
Sel forteller at et par av utstillerne allerede melder at deres produksjonslinjer nå er så fulle at det er lite rom for spesialtilpasninger utover det bilene tilbys med i katalogene. Spesialbestillinger det her tenkes på er først og fremst på bilen og ikke bodelen.

Et par av merkene fra forrige messe får egen stand på Caravanmessen 2016. Knaus har tidligere vært en del av Krokens stand, men stiller i år med egen stand. Carthagos søstermerke Malibu var i fjor representert med et par biler sammen med Carthago. I år vises Malibu på egen stand.

– Ellers er det ganske likt tidligere messer, sier Sel.
– Det er stor optimisme blant utstillerne og de har bra salg. Selv i oljefylkene hvor det er nedgangstider ellers.
Sel gleder seg som vanlig til messa og tror det kommer rundt 18.000 besøkende til årets messe.

Messecamp med underholdning
Om du ikke får underholdning nok på messa, blir det sikkert hyggelig på messecampen, sier Sel.
– Vi stiller som vanlig med gratis buss til og fra messecampen, som også i år drives av NBCC avdeling Romerike.

Innsjekking på en tidligere messecamp. Arkivfoto: Knut Randem.

Innsjekking på en tidligere messecamp. Arkivfoto: Knut Randem.

Vil du vite mer om messecampen på Hellerudsletta, så klikk her (ekstern lenke) for mer informasjon. Bobilplassen på Sjølyst holder, som vanlig, åpent for sesongen fram til Caravanmessen er avviklet.

Vil du bo på campingplass er nok Bogstad camping eneste alternativ. Ekeberg camping stenger nemlig for sesongen 1. september. Oslo fjordcamp er allerede stengt for sommeren.

Bobilverden besøker Caravan salon i Düsseldorf kommende helg. Fram mot Caravanmessen vil du derfor kunne lese om noen av nyhetene vi allerede har kikket på. Vi har også omtalt noen av nyhetene gjennom sommeren.

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *