Nok et eventyrlig toalett

Vi har sett gulldasser, utsiktsdasser og nå kommer en eventyrlig variant. Det er selvfølgelig Statens vegvesen ved turistvegseksjonen som er på ferde igjen.

Toalettet i Tyrvefjøra blir en ny attraksjon for reisende langs Nasjonal turistveg Hardanger. Illustrasjoner: Arkitektkontoret Helen & Hard AS ved partnar og fagleg leiar Reinhard Kropf og arkitekt Paola Simone.

I Tyrvefjøra, en liten bukt rett utenfor Ålvik langs den vakre Hardangerfjorden har Statens vegvesen spennende planer for et eventyrlig toalett. Ingen skal visst ha sett maken tidligere.

– Vi ønsker å lage eit bygg som set Indre Ålvik og turistvegen i Hardanger på kartet. Prosjektet er spennande og nyskapande, og vi trur det kan fungere som ein vitamininnsprøyting for området, sier Therese Ruud, strekningsansvarlig for Nasjonal turistveg Hardanger.

Rasteplassen og toalettanlegget blir utformet som en hybrid tre- og betongkonstruksjon.

Målet er å lage et robust anlegg med tanke på framtidig drift og vedlikeholdt. Prosjektet er fortsatt på skissestadiet og mange spørsmål må avklares før anleggsstart.

Arkitektene fra arkitektkontoret Helen & Hard AS har hentet inspirasjon fra naturen lokalt. Det spektakulære bygget skal bestå av to toaletter bygget av tre og betong med et stort tak som «svever» over landskapet.

– Med dette prosjektet ønsker vi å understreke dei intime og nesten hemmelege kvalitetane på plassen ved å bygge toaletta som ein del av landskapet. Ideen er å nytta tre med stamme og rot som byggemateriale. Vi er spesielt interessert i korleis trea sine røter finn sprekker og fordjupingar, forankrar seg og finn næring, seier Reinhard Kropf, partnar og fagleg leder i arkitektkontoret Helen & Hard AS.

– Dette er eit veldig inspirerande prosjekt, det har skapt stort engasjement hos oss og eit sterkt ønske om å levere kvalitet, seier Kropf. Målet for prosjektet er byggestart vinteren 2020.

Tyrvefjøra er en rolig rasteplass med flott utsikt over Hardangerfjorden. Bildet viser hvordan det ser ut nå. Foto: Lars Erik Rødstøl/Statens vegvesen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *