Nesten ingen utenlandske turister, men camping øker blant nordmenn

Tiltakene for å stanse pandemien rammer turistindustrien sterkt, men campingplassene har det bedre enn hotellene. Norske overnattinger økte sterkt i september.

Camping øker blant nordmenn under pandemien. Også hytter har sterk økning. Foto: Knut Randem.

Kommersielle overnattingsvirksomheter hadde i september 1,8 millioner overnattinger. Det er nesten 1 million færre enn i september i fjor. Det er ikke bare antallet utenlandske turister som går ned. Antallet norske overnattinger gikk ned med 20 prosent. Sammen med 73 prosent nedgang for utenlandske overnatting er dette alvorlig for virksomhetene.

Det viser de totale tallene som omfatter hoteller, hytter, camping og andre kommersielle overnattingsvirksomheter. Lyspunktet for campingplassene er en økning på 11 prosent blant de norske overnattingene.

– Nordmenn er glade i å reise, og vi har sett at camping og hytter, der du kan være sammen i ei lita gruppe er populært under pandemien, sier rådgiver Kristin Aasestad i Statistisk sentralbyrå til egen nettside.

Økningen i norske overnattinger på campingplasser skjedde over hele landet. De eneste unntakene er Vestfold og Telemark. Den sterkeste økningen kom i Agder, men også i Møre og Romsdal, Nordland og Innlandet.

De samlede tallene for årets ni første måneder viser en nedgang i hotellovernattinger med 38,7 prosent mens campingplassen har fått en mer beskjeden nedgang på 7,2 prosent.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *