Nesten full stans i fergetrafikken

Norske havner stenges mer eller mindre mandag 16. mars. Allerede i dag har fergetrafikken mellom Strømstad og Sandefjor stanset. Til og fra Hirtshals er det fortsatt en åpning på bestemte vilkår.

Nå konsentrerer fergeselskapene seg om frakt av gods. her fraktskipet M/S Color Carrier. Foto: Color Line.

Bobilverden.no fulgte lørdag utviklingen i kjølvannet av Danmarks stengte grenser i denne artikkelen, som ble oppdatert flere ganger i løpet av dagen. Så kom beskjeden fra statsminister Erna Solberg om at Norge stenger havner og skjerper grensekontrollen betydelig fra 16. mars.

Både Color Line og Fjord Line har fra og med søndag stanset fergetrafikken mellom Strømstad og Sandefjord.

Color Lines SuperSpeed 1 mellom Kristiansand og Hirtshals blir innstilt fra mandag 16. mars. SuperSpeed 2 vil gå i sin ordinære rute med godstrafikk mellom Larvik og Hirtshals. Det vil i tråd med det innførte regelverket kun være tillatt for passasjerer som er på vei til sine respektive hjemsteder å reise med SuperSpeed 2.

Fra mandag 16. mars vil Fjord Line trafikkere Hirtshals med cargo. Andre reisende kan bli med så lenge de oppfyller restriksjonene for innreise til henholdsvis Norge og Danmark.

Fredag annonserte Color Line at fergeforbindelsen mellom Kiel og Oslo stanset lørdag. DFDS stanser København – Oslo i løpet av helgen. Stena Line sin båtforbindelse til Oslo ble innstilt fra lørdag 14. mars.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *