– Hold dere hjemme!

Beskjeden fra myndighetene er klar; Hold dere hjemme, unngå fritidsreiser. Søndag vedtok regjeringen en forskrift som gjør det mulig å forby opphold utenfor hjemkommunen.

Flekkefjord bobilplass er en av de som nå er stengt som følge av koronaviruset. Flere andre bobilplasser er også stengt. Foto: Skjermdump fra hjemmeside.

Helsemyndighetene innførte nye tiltak mot koronasmitte 12. mars, og Helsedirektøren har frarådet alle fritidsreiser.

Ikke alle fikk med seg denne oppfordringen før helgen. Det har vakt stor oppsikt at det har vært stor utfart til hyttebyer i fjellet og lokalsamfunn har reagert sterkt på at de utsettes for smitte og kanskje må ta seg av de som eventuelt blir syke.

Heller ikke bobilister har unngått kritikk. Det har gått friske debatter i flere Facebook-grupper om hvor riktig det er å dra på bobiltur når regjeringen ber oss unngå fritidsreiser. En av disse diskusjonene nådde Dagbladet og førte indirekte til at Horten bobilhavn ble stengt av ordføreren lørdag.

Også andre steder i landet har bobilplasser blitt stengt. Det har blant annet skjedd i Flekkefjord. Ventelig vil dette skje en rekke steder over hele landet.

Også campingplasser har tatt sine forholdsregler. Blant annet stengte Lillehammer camping sitt servicebygg i 14 dager fra fredag ettermiddag. Tømmestasjon og rent vann er fortsatt tilgjengelig. Andre campingplasser tar tilsvarende grep.

En ny forskrift om karantene, isolasjon og forbud mot opphold på fritidseiendommer mv. ble vedtatt i et ekstraordinært statsråd søndag 15. mars. Den er en konsekvens av utbruddet av Covid-19, heter det fra statsråd. Bobilverden.no antar at rullende hytter kan rammes av denne forskriften.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: – Nei, du kan ikke reise på fritidsreiser

Del dette med andre:

  1 comment for “– Hold dere hjemme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *