Danmark stenger – tillater transitt

Lørdag 14. mars kl 12 stenger Danmark grensene for innreise for alle utlendinger uten et «aktverdig formål». Dansk politi oppgir at gjennomreise til Sverige er et aktverdig formål.

Danmark stenger grensene.

Både Danmark og Polen informerte fredag kveld om at deres grenser stenges henholdsvis lørdag og søndag. Andre land kan følge etter med tilsvarende begrensninger i dagene som kommer.

For norske bobilister på reise i utlandet er Danmark en viktig gjennomferdselsåre for å kjøre hjem. Dansk politi informerer om at hjemreise til for eksempel Sverige anses som gyldig grunn for innreise til Danmark. Den danske ambassaden i Oslo bekrefter overfor Bobilverden.no at gjennomreise kan finne sted uten problemer.

Personer, der krydser den danske grænse for at komme hjem, f.eks. svenskere, der har været på ferie i udlandet, vil blive anset for at have et anerkendelsesværdigt formål med indrejsen. Det samme gælder ved transit i lufthavnen og for flypersonale.

De nye restriksjonene kan føre til lange køer inn i Danmark. Alternative ruter hjem er ferger fra Tyskland til Sverige.

På sin hjemmeside opplyser Stena Line at de stopper trafikken med Stena Saga etter ankomst i Oslo 14. mars og alle turer fram til 13. april. Stena Line stopper også sine ruter mellom Sverige og Danmark tirsdag 17. mars slik at reisende skal kunne komme hjem til Sverige innen da.

Fredag annonserte Color Line at fergeforbindelsen mellom Kiel og Oslo stanser. DFDS stanser København – Oslo i løpet av helgen.

Fjord Line la om sine ruter til Danmark før det danske innreiseforbudet ble kjent. Disse rutene vil følge ruteplanen gjennom helgen, skriver selskapet.

Lørdag 14. mars har fergeselskapene innført begrensninger i hvem som får lov til å bli med avgangene mellom Norge/Sverige og Danmark.

Fra mandag 16. mars stenges blant annet norske havner. Statsminister Erna Solberg sier lørdag kveld at det ikke skal hindre nordmenn å komme hjem. Følg med på fergeselskapenes hjemmeside for oppdatert informasjon hvordan fergetrafikken til og fra Norge avvikles..

Informasjon om reisebegrensninger kan endre seg på kort tid. Dersom du er på reise bør du følge nøye med på informasjon gitt av de enkelte lands myndigheter og fergeselskaper.

Det norske Utenriksdepartementet fraråder utenlandsreiser og oppfordrer alle norske borgere som er på reise i utlandet om å vurdere å reise hjem så snart som mulig, på en trygg og rolig måte.

Det svenske Transportverket har lagt ut en samling lenker til en rekke lands transportmyndigheter. Du finner dem her (ekstern lenke).

Sist oppdatert 14.03.20, kl 18.29.
Denne saken oppdateres ikke ytterligere. Følg med på fergerederienes informasjon og offentlig informasjon.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Du skal i karantene om du kommer hjem fra utenlandstur
Les også: Color Line innstiller avgangene mellom Oslo og Kiel
Les også: Fjord Line innstiller seilinger og forsterker andre

Les ogsåNesten full stans i fergetrafikken

Del dette med andre:

  2 comments for “Danmark stenger – tillater transitt

    • I dag ser det ut som om det går bra. Ting forandrer seg raskt. Det er neppe noen som kan garantere noe som helst i dagene og ukene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *