Manglende messecamp får mye skyld for nedgang i besøkstall

Messegeneral Konrad Sel er svært misfornøyd med besøkstallene. Neste år lover han en god messecamp for Caravanmessen. Foto: Knut Randem.

Caravanmessen 2018 er over. Det ble en betydelig nedgang i besøkstallene. Den sene avklaringen om messecampen får skylden. Messegeneralen går langt i å garantere en skikkelig messecamp neste år.

– Dette er dramatisk, sier messegeneral Konrad Sel om besøkstallene som for 2018 endte på 13 289. Det er en nedgang på 4 740 fra 2017.
Det ble sent etablert et alternativ til messecampen på Hellerudsletta. Først en drøy uke før Caravanmessen åpne ble det klart at det kunne etableres en messecamp på Gardermoen, men denne avklaringen kom trolig for sent og ble ikke et populært alternativ. Sel mener dette utgjør om lag halvparten av nedgangen i besøket.

– Vi har utstillere som er svært misfornøyde og synes dette er en dårlig unnskyldning, forteller Sel.
– Tidligere har vi talt deltakerne på messecampen hver dag de har kommet på messa. I år har det tallet vært null. Dermed får vi et større utslag i statistikken.

Bobilverden.no har i dag snakket med flere utstillere om resultatene på Caravanmessen. De utstillerne som måler suksessen i antall salg hadde en tendens til å være godt fornøyde. De hadde fått bedre tid til å snakke med kundene og mange sier de har hatt salg som vanlig. Andre utstillere bruker Caravanmessen først og fremst som et visningssted og er avhengige av høye besøkstall.

Krevende neste år
For Konrad Sel kan det være en mager trøst at den svenske messa på Elmia også hadde en betydelig nedgang i år. Der kolliderte messa med valget. I Norge kolliderer Caravanmessen med blant annet Dyrskun i Seljord. Der er det nærmest rekordbesøk i år.

Neste år arrangeres Caravanmessen 12. – 15. september. Det er samtidig med Elmia. Tradisjonelt har Caravan salon, Elmia og Caravanmessen blitt avviklet helgene etter hverandre. Når Caravan salon får sin senest plassering i kalenderen, flytter Elmia seg deretter, men Caravanmessen er allerede fastlagt.

– Det blir krevende for utstillerne å skaffe fram materiell, personer og bobiler til to samtidige messer. Vi har hatt møter med utstillerne og de har fått være med på å bestemme at vi holder fast på datoen, forteller Sel.

Alternativet ville vært å flytte flere uker utover høsten. Det ville igjen vært kritisk for de mange lokale aktivitetene som starter opp i kjølvannet av Caravanmessen.

Garanterer messecamp i 2019
Konrad Sel går svært langt i ¨å love en skikkelig messecamp i nærheten av messehallene på Lillestrøm. Etter det Bobilverden.no forstår skal parkeringsplassene rundt messehallen være aktuelle, men det fordrer at parkering for andre besøkende løses.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *