Mai-rekord for campingplassene

Mai 2021 ble en rekordmåned for norske campingplasser. De har knapt hatt flere besøkende de siste ti årene. Flere holdt stengt fordi de baserer seg på utenlandske fisketurister.

Mai 2021 ble en god måned for norske campingplasser. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Det har ikke vært flere norske besøkende på campingplassene i mai de siste ti årene. Det viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).
Om vi regner med de utenlandske besøkende så tangerer eller overgår mai 2021 alle årene i det siste tiåret med unntak av 2012. 2012 skiller seg ut med ekstra høyt mai-besøk av utenlendinger.

Det var 638 000 overnattinger på norske campingplasser i mai. Det er en økning på om lag 22 prosent fra i fjor. Det var nordmennene med rekordhøye 631 000 overnattinger. I mai 2019 var det om lag 463 000 norske overnattinger på campingplassene. Regner vi med utlendingene hadde campingplassene totalt 565 000 overnattinger i mai 2019.

Det hører med at fridagene i år var gunstig plassert for langhelger.

Antallet utenlandske overnattinger er fremdeles svært lavt på grunn av innreiserestriksjonene. Bare 1 prosent av gjestene i mai var utenlandske.

– Til tross for at mai var en god måned for mange av campingplassene, valgte flere å holde stengt. Campingplasser som i stor grad baserer seg på utenlandske gjester som for eksempel tyske fisketurister, kunne ikke ønske sine vanlige gjester velkommen og så det mer hensiktsmessig å holde stengt, sier rådgiver Kristin Aasestad i SSB.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *