Lukter det fårikål i bobilen selv om du ikke har vært på fårikåltreff?

30. september er fårikålens dag og fårikålsesongen er i gang. Mens kjøkkenet gjerne må lukte av lam og kål, vil du ikke at bobilen lukter fårikål. Med mindre du er på fårikåltreff da.

Stram lukt i bobilen kan komme fra denne delen av bilen. Foto: Colourbox.

Den gjenkjennelige lukten av fårikål fyller kjøkken over hele landet nå om dagen. Selv om det er en kjærkommen lukt for mange ved grytene, er det ikke en lukt du vil ha i bobilen.

– Lukter det fårikål i bilen er det trolig fra klimaanlegget, sier Nils Sødal i NAF.

Klimaanlegget eller aircondition kan være roten til stram lukt i bobilen. Det er ganske enkelt å gjøre noe med det selv, eller du kan få hjelp av profesjonelle til å løse problemet.

– Du får enkelt bilen til å lukte duggfriskt igjen hvis du skifter pollenfilteret eller friskluftfilteret. Hjelper ikke det så må du til med litt sterkere saker og bestille en rens av klimaanlegget, sier Sødal.

Det er helt normalt at klimaanlegget blir dårligere til å kjøle med alderen, og at det kan få litt vond lukt og trenger service.

Vil du rense klimaanlegget selv er det viktig at du følger bruksanvisningen. Som oftest må du ta ut pollenfilteret og sette klimaanlegget på resirkulering. Deretter lukker du alle vinduer, setter klimaanlegget på full guffe og må aktivisere kannen med rens, lukke døren og la det stå og gå så lenge som bruksanvisningen angir.

– Går du til en profesjonell vil de sørge for at klimaanlegget fungerer optimalt, fjerne vond lukt og etterfylle gass, avslutter Sødal.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *