En god sommer for campingplassene

I august strømmet utlendingene tilbake til norske campingplasser, men også nordmenn økte besøket på campingplassene. Det ga en bedre august enn før korona.

Utlendingene ble igjen mer synlige på norske campingplasser i august. Tabell: Statistisk sentralbyrå.

I juni satte campingplassene rekord i antall overnattinger for måneden. Det samme skjedde også i juli med ny rekord i den travleste måneden.

I august fikk campingplassene 1,6 millioner overnattinger. Det er over en halv million flere enn i juni. Det var en økning på 14 prosent i forhold til 2020.

Norske overnattinger har erstattet de manglende utenlandske overnattingene, sier Jarle Kvile i Statistisk sentralbyrå (SSB) i en kommentar til statistikken.

Det har vært en god sommer for campingplassene. Foto: Knut Randem.

Besøket av nordmenn økte i august med 10 prosent sammenlignet med 2020. Veksten i antall utenlandske besøkende var på 29,5 prosent sammenlignet med beskjedne tall i 2020. Det viser at utlendingene igjen drister seg til å reise til Norge. Måneden før var økningen av utenlandske besøkende mer beskjeden med 18,6 prosent.

I juli var 93 prosent av av overnattingene på campingplassene gjort av nordmenn. I august sank den norske andelen til 77,5 prosent. Nesten hver fjerde overnatting ble altså gjort av en utenlandsk besøkende.

Med åpnere grenser ligger det nå til rette for at utlendingene kommer tilbake til sitt gamle reisemønster. De tøyer vanligvis sesongen lenger enn nordmenn slik at også september kan komme til å bli en god måned.

Med den store økningen i nordmenn på campingtur kan det bli spennende å se om også de i større grad tøyer sesongen etter pandemien. Mange har i sosiale medier gitt uttrykk for at de vil unngå norske campingplasser i juli neste sommer etter årets trengsel på mange campingplasser. Noen lengter utenlands, mens andre lengter til Norge.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *