Lover 40 mil rekkevidde på elektrisk bobil i 2020

Den tyske produsenten lovte i januar 30 mil rekkevidde. Nå varsler de neste generasjon elektrisk bobil med 40 mil rekkevidde.

Iridiums andre generasjon loves leveringsklar på nyåret. Foto: WOF GmbH.

Produsenten Iridium varsler at de vil lansere sin andre generasjon elektrisk drevet bobil på verdens største bobilmesse, Caravan salon, i Düsseldorf om tre uker.

Den første hel-elektriske bobilen fra Iridium ble varslet i november/desember i fjor. Den ble da lovet vist på CMT-messa i Stuttgart. Der kunne de dessverre ikke vise mer enn skallet av en bobil. Ingen slapp inn i den fordi den ikke var ferdig. Åtte måneder senere vil de altså lansere sin andre generasjon. Samtidig loves det at bransjeaktører skal få prøvekjøre den første generasjonen Iridium under messa.

Før jul i 2018 ble rekkevidden oppgitt til 20 mil. På CMT var dette oppjustert til 30 mil. Den neste utgaven skal altså ha en rekkevidde på 40 mil.

Administrerende direktør Thomas Gräter i WOF GmbH, som eier merket Iridium, forteller i en pressemelding at de i første kvartal 2020 har som mål å levere 30 Iridium bobiler i den nyeste utgaven.

– Vi er stolte over å være de første som ikke bare viser en prototype, men også bringer den første hel-elektriske bobilen ut i markedet, sier Gräter.

I pressemeldingen oppgis det at den elektriske motoren vil ha 150 kW og et moment på 730 Nm. I den nye Iridium brukes Li-Fe-batterier med keramiske skiller. Ladingen skal kunne skje på to måter. Enten med hurtiglading med CCS-standarden (nå 50 kW/h, senere opp til 100 kW/h) eller med en standard type 2 kontakt (opp til 22 kW/h).

Ytterligere informasjon om Iridium loves på en pressekonferanse under Caravan salon. Der vil Bobilverden.no være tilstede.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Elektrisk bobil klar for lansering

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *