Mercedes satser og øker i bobilmarkedet

Ti produsenter vil vise nærmere 20 bobilmodeller basert på tredje generasjon Mercedes Sprinter på årets messe i Düsseldorf. Mange av disse kommer også til Caravanmessen på Lillestrøm to uker senere.

På Mercedes-Benz Sprinter bygger stadig flere bobilprodusenter hel- og halvintegrerte bobiler i tillegg til bybobiler. Foto: Daimler.

Mercedes-Benz er på offensiven i bobilmarkedet og sier selv at det er på vei til suksess. Det er et år siden den tredje generasjonen av Sprinter ble lansert. Siden da har stadig flere bobilprodusenter satset på å bygge flere modeller på Sprinter både som bybobil, halvintegrert eller helintegrerte modeller.

Hvem satser på Sprinter?
Hymer har hatt et nært samarbeid med Mercedes-Benz og skal i følge Sprinter-produsenten vise hele fire nyheter på Sprinter på Caravan salon; B-class MasterLine 880, helintegrert, DuoCar S, bybobil, Free S 600, bybobil og Tramp S 685, halvintegrert.

Bimobil, produsenten av bobiler for røffe forhold skal vise LBX 365 med alkove. Bürstner viser i følge Mercedes-Benz Lyseo M Harmony Line.

Chartago skal komme med to helintegrerte; chic c-line I 4.9 og chic c-line I 51 QB. Mens Frankia kommer med en halvintegrert MT 7 GD NEO og bybobilen Yucon 7.0 Lounge.

Rapido kommer med sin splitter nye helintegrerte M66/M96. Vmax Construction kommer med sin Consept Van 2019 og Westfalia kommer med bybobilen James Cook.

Også Kabe melder seg på hos Sprinter med helintegrerte Travel Master Imperial/Crown og bybobilen Van.

I følge Mercedes-Benz er dette nyheter på messa, men flere av produsentene har andre modeller i sortimentet.

Ikke alle bobiler på Mercedes egner seg for det norske avgiftsregelverket. Det stiller blant annet krav til ståhøyde i kjørbar stand. Foto: Daimler.

Blir enda mer avansert i løpet av høsten
– Med den tredje generasjonen Sprinter har vi tatt et viktig skritt framover i bobilsegmentet, sier salgs- og markedsdirektør Klaus Maier i Mercedes-Benz Vans.
– Vi er spesielt stolte av de første bobilene utstyrt med Mercedes-Benz Advanced Control. Bobilen blir til et smart hjem med sentral kontroll av bobilens funksjoner.

Sprinter er tilgjengelig både med forhjulsdrift, bakhjulsdrift og firehjulsdrift. Det er opp til bobilprodusentene hvilke muligheter de vil benytte seg av.

I løpet av høsten skal kommunikasjonen og styringen av Sprinter bli mer avansert. Foto: Daimler.

Flere tilpasninger er utviklet for bobilmarkedet. Blant annet forsetene som leveres med bedre og svingbare seter samt elektrisk håndbrekk, som ellers ville vært i veien på høyre side av setet.
Utstyrt med MBUX multimediasystem vil Sprinter i bobilutgave gi tilgang til en rekke funksjoner som har vært vanlig i personbilene, som for eksempel avstandskontroll, bremseassistent og kjørebaneholder.

Senere i år vil også bobilprodusentene kunne bestille Sprinter med mulighet for bruk av flere komponenter, som også kan styres med en app fra smarttelefoner. Det kan være stenging av gass, avlesing av gassnivå, nivå i vanntankene, temperatur i kjøleskap og oppholdsrom, ladestatus for solceller, styring av interiørlys, elektriske markiser og lydsystemet.

For første gang har Mercedes-Benz lansert en reklamekampanje for Sprinter brukt som bobil. I videoene, som du kan se her og her (eksterne lenker), er påbyggerenes kjennetegn fjernet slik at modellene framstår som nøytrale.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *