Leverer godt resultat i et vanskelig år

2023 var et vanskelig år for bobilforhandlerne, men noen greier gode resultater. Året fikk heller ikke det konkursraset mange ventet.

På CMT-messa i Stuttgart i januar var det igjen en viss optimisme i bransjen. Illustrasjonsfoto: Knut Randem.

Året 2023 ble innledet med leveringsproblemer. Chassis var fortsatt en mangelvare hos flere bobilprodusenter og bestilte bobiler ble derfor forsinket. Dette bedret seg utover i året, men fortsatt vil enkelte oppleve manglende leveranser av bobiler som er bestilt for alt for lenge siden.

For et år siden var det en stund ventet at rentestigningen skulle stanse opp, men det skjedde ikke og inflasjonen har vært på et høyt nivå. Lyspunktet har vært lav arbeidsløshet.

Mange ventet på konkursraset, men det kom ikke. Bare fem forhandlere ble borte som følge av tre konkurser i 2023. I tillegg har Bobilverden.no registrert at seks utsalg har blitt borte som følge av kontrollert nedlegging av avdelinger.
I tillegg er det enkelte bilforhandlere som har solgt bobiler på si, som har pakket sammen.

Gode tall i 2023
På Bryne i Rogaland er Abobil.no først ute med å varsle årsresultatet for 2023. Et resultat de er godt fornøyde med.

Abobil.no på Bryne varsler om godt resultat i 2023. Foto: Abobil.no

Omsetningen endte på i underkant av 100 millioner kroner. Det er ned fra 113 millioner i 2022. Resultatgraden endte på respektable 7 prosent.
– Det er trolig bransjens beste resultatgrad, sier daglig leder Tor Alvern. Han eier selskapet sammen med Gunvor Austrheim Alvern.

Antallet nyregistreringer i Rogaland gikk ned med 25 prosent i 2023 og Alvern slutter seg til det som skrives over om leveringssituasjonen.

– I fjor vår hadde vi akseptabelt med kunder i butikken, men dessverre alt for få bobiler å vise fram. Da blir salget deretter, sier Alvern.

Bedriften selger bobiler fra Benimar, Autostar, Malibu og Innova. Benimar er deres hovedleverandør og de har i følge Alvern lovet å levere flere bobiler i det nye året.

– Vi får et akseptabelt antall nye bobiler i 2024 og lageret er bygget opp før sesongen, sier han.
I fjor måtte de kjøpe en del bobiler fra privatmarkedet for å tilfredsstille etterspørselen etter brukte bobiler.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *