Lanserer nytt klimaanlegg for store bobiler

Dometic utvider sin serie av klimaanlegg med Dometic FreshJet 3000, en lett modell med høy kapasitet for større bobiler og campingvogner, lover produsenten i en pressemelding.

For bobiler over 7 meter. Foto: Produsenten.

Den nye modellen har en dobbeltsylindret vekselkompressor med det som betegnes som et smart hastighetskontrollsystem, som skal gi stille og ultraeffektiv kjøling og oppvarming.

Kompakt design, kraftig ytelse og overlegen energieffektivitet, skryter Dometic om sine FreshJet-takklimaanlegg. Den nye FreshJet 3000 setter nye standarder når det gjelder ytelse: Med en nominell kompressorkapasitet på 3600 W har dette klimaanlegget nok kraft til å holde bobiler og campingvogner som er syv meter lange og lengre behagelig kjølig om sommeren – eller varme og koselige på kalde dager, lover Dometic.

Det mest innovative med dette klimaanlegget er den hastighetskontrollerte dobbeltsylindrede vekselretterkompressoren. Sammen med viftesystemet gjør den at enheten er stille og effektiv i drift, lover Dometic i en pressemelding.

Konvensjonelle kompressorer slås av når temperaturen er nådd og slås på igjen etter en stund. Dette fører til vibrasjoner og høy oppstartstrøm. Den nye inverterkompressoren slår seg ikke av, men den sover til det er på tide å starte på nytt. Som følge av dette holdes vibrasjonen på et minimum, og det er ingen strømtopp under oppstart. Klimaanlegget er svært stille og støynivået kan reduseres til et nesten lydløst nivå ved å aktivere den energisparende sovemodusen. Dermed skal ikke FreshJet 3000 forstyrre nattesøvnen.

Ved å introdusere et nytt materiale, har Dometics produktdesignere klart å redusere vekten av enheten. Til tross for sin store kjøle- og varmekapasitet veier FreshJet 3000 bare 36 kg.

Luftstrømming, temperatur og LED-belysning skal enkelt kunne justeres av en fjernkontroll eller via berøringspanelet på luftfordelingsboksen.
Dometic FreshJet 3000 vil være tilgjengelig på markedet fra slutten av mars 2020 med en pris på 31 000 kroner.

Tekst: Redaksjonen

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *