Turistskatt i Sverige?

2 milliarder kroner kan de svenske kommunene få i inntekter dersom det innføres turistskatt – eller turistavgift som det kalles i et forslag reist i Riksdagen.

Sälen. Kommunen Malung-Sälen vil kunne få inntekter på om lag 29 millioner kroner i året fra en turistavgift.

Representanten Kenneth G. Forslund (S) har lagt fram et forslag om turistavgift som han ber Riksdagen stille seg bak et forslag til regjeringen. Forslund er medlem i Riksdagens næringsutvalg.

I forslaget argumenteres det med at turisme er bra for kommunene og at det er en voksende næring. Men han påpeker at det koster å investere, vedlikeholde og gi ulike former for service til de besøkende. Dette er ofte kostnader som havner i kommuneregnskapet. Infrastruktur og anlegg som parker, badeplasser og turistanlegg nevnes som eksempler på kostnader som kommunene blir påført.

Forslagsstilleren påpeker at dette gjøres i flere land med enten en prosentsats eller en fast avgift. 10 til 30 kroner per døgn på overnatting i hotell, camping o.a. antydes som et nivå på det som kan bli en ny turistskatt.

Sveriges Radio P4 kunne torsdag fortelle at Riksdagens utredningstjeneste har regnet ut at en turistavgift på 30 kroner per døgn vil gi kommunene 2 milliarder kroner i årlig inntekt.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *