Lager «oktober-fest» på Caravanmessen

Finn Langtved, representant for Knaus og Morelo i Norge, inviterer til oktoberfest under Caravanmessen. Arkivfoto: Knut Randem.

Tre bobilprodusenter går sammen og inviterer til tradisjonell, tysk «oktoberfest» under årets Caravanmesse på Lillestrøm.

– Ideen er å tilby en innholdsrik og sosial opplevelse for folk som besøker messen og deler interessen for moderne campingliv, sier initiativtager og festgeneral Finn Langtved i en pressemelding.

Tre kvelder på rad, fra torsdag 13. til lørdag 15. september, ønsker arrangørene velkommen til et telt på 600 kvadratmeter på parkeringsplassen foran Norges Varemesse. Teltet åpner klokken 18.00, samtidig med at selve messen er slutt for dagen, og stenger ikke før klokken 02.00.

– Vi serverer tysk mat og drikke, og vil skape et miljømessig preg som er synlig inspirert av oktoberfestenes bayerske opprinnelse, sier Langtved.

Tradisjonelt øltelt under Oktoberfest i München. Foto: Wikipedia commons, Michael Chlistalla.

Tyske arrangører
Bobil-produsentene Carthago, KnausTabbert og Morelo er hovedsponsorer, mens et tysk eventselskap har hånd om selve arrangementet.

– Også musikerne kommer fra Tyskland, og vi håper riktig mange av gjestene våre får lyst til å ta seg en dans.

Langtved tror at festene også vil bli en god arena for samtaler om ferielivet i bobil og campingvogn.

– De besøkende på messen kommer fra fjern og nær, og har med seg erfaringer fra mange slags campingopplevelser, ruter og overnattingssteder. Å dele kunnskap og inntrykk er både nyttig og hyggelig, og kan skape sosiale ringvirkninger i miljøet.

– Positivt for messen
Også forhandlerkjeden Ferda har støttet opp om prosjektet, og tror det kan virke positivt også på tilstrømningen til selve Caravanmessen.

– Messen er et viktig samlingspunkt for bransjen og for den raskt økende gruppen av bobil- og campingvogneiere. Mange kommer langveisfra, og for dem er det nok ekstra kjærkomment at det skjer noe hyggelig også på kveldstid, sier Kåre Johan Røinås, markedsdirektør i Ferda.

Oktoberfest er en tysk ølfestival med røtter tilbake til år 1810. Festene arrangeres i en periode på 16 dager fra september til oktober. Den årlige oktoberfesten i den tyske byen München i Bayern regnes for å være verdens største folkefest.

Tekst: Redaksjonen, basert på pressemelding

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *