Bobilfolket svarte på sin måte da Trondheim anla bobilplass

Siden dette bildet ble tatt i begynnelsen av juni har bobilplassen i Trondheim blitt utvidet med 30 plasser bak gjerdet i midten. Foto: Knut Randem.

Det er nå et år siden bobilplassen i Nyhavna i Trondheim ble åpnet etter mange år med til dels kaotiske forhold på en parkeringsplass på Øya. Bobilfolket har svart med å fylle den nye plassen. Nå blir den utvidet.

Bobilplassen i Trondheim åpnet i fjor med 50 plasser med strøm og en skikkelig tømmestasjon. Begge deler er helårsåpent. Bobilverden.no besøkte plassen i januar og møtte da en fornøyd markedsansvarlig Gunn Helene Nordgaard som fortalte at plassen hadde blitt tatt godt i mot og hadde gode besøkstall utover høsten i fjor.

Det skulle bli enda bedre. Nå utvides plassen med ytterligere 30 plasser. I dag skal det være ferdig asfaltert og merket opp, sier salgs- og markedssjef Laila Solheim i Trondheim parkering KF.

Hun forteller at de har leid et større areal og utvidet plassen i retning sentrum. Av de 30 nye plassene har halvparten fått opplegg for strøm. Utvidelsen har blitt gjennomført i sommer og er et resultat av stor pågang fra bobilfolket.

Spesielt i juli og august har det ofte vært fullt på bobilplassen, forteller Solheim.
– Plassen har vært veldig populær og vi har fått mange gode tilbakemeldinger spesielt fordi den ligger så nær sentrum med butikker, kafeer og restauranter.

Neppe toaletter
Tidligere har det blitt antydet at det kan bli toaletter på plassen neste år, men det avviser Solheim nå.
– Vi vet ikke hvor lenge vi får leie denne tomta og kontrakten må fornyes hvert annet år. Med så usikre leieforhold synes vi ikke det er forsvarlig å investere i toaletter. Det har ikke vært spesiell etterspørsel etter det heller, avslutte hun.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Vellykket start, spent på fortsettelsen

Del dette med andre:

  7 comments for “Bobilfolket svarte på sin måte da Trondheim anla bobilplass

 1. Kjæmpefine greier, og beliggenhet nært sentrum gjør det enda bedre!
  Går helt fint uten toalett så lenge det er tømmestasjon og tilgang til rent vann/drikkevann. Strøm er jo også greit om man skal stå et par tre dager.

  BÆRGEN, komm ann å gjørr nokke då……….

 2. Trytien og co ( Byrådet i Bergen) gidder ikke tenke på sentrale bobilplasser, skal jo fylle bybanen med passasjerer, og da er det jo greit å å legge bobilparkeringen utenfor sentrum slik at vi må bruke bybanen til sentrum. Men et lite tips til Trytien, du taper jo masse bompenger når vi ikke kjører inn i byen.

 3. Iflg Adresseavisen skal det bygges et gigahotell på tomta og denne plassen forsvinner ergo i løpet av et par år!! Hvor skal bobilfolket som er interessert i bynærhet campe etterhvert?

 4. Jeg farter mye i Bymarka i Trondheim, og registrerer at det står en del utenlandske bobiler på en parkeringssplass i Bymarka. En av de minste p-plassene. På de store p-plassene står det ingen. Snakket med et par av dem og det viser seg som jeg antok – den lille p-plassen er oppført på et nettsted over gratisplasser. Har for øvrig ikke sett noe som helst antydning til forsøpling der de parkerer.

 5. Jeg har vært i Trondheim to helger, og brukt plassen. Ypperlig plassering i forhold til avstand til sentrum. Du har fasilitetene som du trenger.

  Det som ikke er så bra, er at de anbefaler deg å bruke EasyPark appen. Det koster 260,- for et døgn på plassen, men hvis du bruker appen, så koster det 299,-, siden EasyPark tar 15% oppå prisen. Du sparer med andre ord 39 kroner pr. døgn på å bruke automaten. (regner med at det ikke er gebyr for å bruke kun kort på automaten)

  Mvh Roger

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *