Vellykket start, spent på fortsettelsen

Gunn Helene Nordgaard i Trondheim parkering KF er spent på den kommende sesongen på bobilplassen. Foto: Knut Randem.

Sesongen var på hell da bobilplassen åpnet midt i august. Engasjementet blant framtidige brukere var stort, campingplasseiere utenfor Trondheim raste, men i neste uke er plassen et halvt år.

Tilbudet for bobilfolk på besøk i Trondheim var stusselig før bobilplassen i Nyhavna åpnet i august 2017. Plassen på Øya var helt uten fasiliteter og det var ofte farlig trangt mellom bobilene. Den ble lagt ned på grunn av varslede byggearbeider da plassen i Nyhavna åpnet med 50 plasser med sikker avstand hvorav 32 med strøm. Dersom du har en lang bobil benytter du to plasser på midtfeltet. Tømmestasjon og fylling av vann er det også på den nye plassen.

Bobilverden.no avtalte møte med markedsansvarlig Gunn Helene Nordgaard i Trondheim parkering KF den siste dagen i januar. På bobilplassen sto det da to bobiler i kulda, men plassen hadde strøm, vann i kranene og en tømmestasjonen som virket.

– Er tømmestasjonen i drift hele året?
– Den er bygget for å tåle kuldegrader, men det har vært veldig kaldt i januar og en dag frøs krana, forteller Nordgaard.

Det vi egentlig vil høre om er hvordan bobilplassen har blitt tatt i mot av brukerne.
– Det var et stort engasjement i forkant. Vi ville at dette skulle bli et godt tilbud til bobilister slik at vi kunne snu ryktet om at Trondheim ikke er tilrettelagt for bobiler.
– Siden åpningen har vi fått mange gode tilbakemeldinger fra bobilistene.

Det er god plass på bobilplassen i Nyhavna på en kald og hustrig dag i slutten av januar. Foto: Knut Randem.

Bobilplassen har kapasitet til om lag 1500 overnattinger i måneden. Nordgaard har funnet fram besøkstallene for oss og kan fortelle at de hadde 503 gjestedøgn i august de to første ukene plassen var åpen. I september kom 460, i oktober 295, i november 135, i desember 52 og i januar har det vært 49 gjestedøgn på plassen, forteller Nordgaard. Til og med julaften sto det et par bobiler her.
– Du kan også stå her på timebasis så tallene er omregnet til døgn. Nå håper vi på en god 2018-sesong, sier hun og lover at det skal bli mer og bedre informasjon og kart ved innkjøringen.

– Dette er en parkeringsplass
Bobilplassen virker steril og lite koselig. Den er gjerdet inn med et meterhøyt gjerde, men det er alt.
– Skal dere plante litt rundt plassen til våren?
– Vi vurderte det, men kom til at dette er en parkeringsplass hvor du kan overnatte. Det skal ikke være en campingplass, men et utgangspunkt for bybesøk, sier Nordgaard og sier at det er lite trafikk i veien forbi plassen om natta. Jernbanesporet på den andre siden er et industrispor med lite trafikk. Det grønne elementet utgjøres av en parsellhage i den ene enden av bobilplassen. Det er et forskningsprosjekt om urbant hagebruk.

Hun benekter at dette er gjort etter de kraftige reaksjonene fra campingplasseierne utenfor byen i forbindelse med åpningen av plassen. Nå tror hun campingplasseierne har innsett at det ikke har vært meningen å etablere en campingplass i byen.

Dette er en parkeringsplass og det betyr at du ikke har tilbud eller kan oppføre deg som på en campingplass. Det er ikke ønskelig at det benyttes grill her, men du blir neppe kastet ut om du gjør det. Men om du kommer med campingvogn blir du henvist til campingplassene. Det har skjedd.

Trondheim parkering KF har med andre ord tatt argumentasjonen fra bobileiere på ordet; De vil bo bynært for å benytte byen. I så måte er bobilplassen i Nyhavna godt plassert. Du kan se nærmeste restaurant og butikk fra bobilen og det er bare ti minutter å gå til Solsiden ved Nidelva. Der er det mye triveligere enn på bobilplassen.

Åse Thoresen og Stig Olsen er på vei fra Tangen til Namsos. Trondheim ble et naturlig stopp på veien. Foto: Knut Randem.

Vi banker på
Bobilverden.no sier farvel til Nordgaard og banker på en LMC som står innerst på plassen. En blid Stig Olsen åpner døra og inviterer oss inn hvor kona Åse Thoresen venter.

De bor på Tangen i Hedmark og kjører bobil hele året. Nå er de på vei til Namsos hvor Stigs mor bor.
– Vi ville prøve denne plassen som vi hadde hørt mye om, sier Stig om hvorfor de er her. Etterpå går de muligens inn til byen en tur. Eller til kafeen over gata. Og kanskje blir de en ekstra natt. Vi får se.

Vi får en hyggelig bobilprat og begge er godt fornøyde med at det blir stadig flere bobilplasser i norske byer, men de synes prisen på kr 250 per døgn er i overkant. Spesielt til å være langt utenfor sesongen. Åse synes i det minste det burde vært tilgang til toalett til den prisen.

Vi takker for oss og overlater bobilplassen i Nyhavna til de to bobilene og rusler mot Solsiden.

Det var opprinnelig meningen at toalett skulle komme på plass straks nødvendige tillatelser forelå, men Gunn Helene Nordgaard forteller at kostnadene til opparbeidelse av strøm og tømmestasjon ble høyere enn forutsatt på grunn av jernbanesviller i grunnen.
– Vi håper selvfølgelig bobilparkeringen får godt med besøkende i år så dette kan vurderes på nytt til neste år, svarer hun på vårt oppfølgingsspørsmål.

Dagen etter kjørte vi forbi bobilplassen. Da hadde Åse og Stig reist videre mot Namsos, men det var likevel fire bobiler på plassen.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Les også: Droppet sommerferien for å få ferdig bobilplassen
Les også: Plassens oppføring i Bobilplassen.no

Del dette med andre:

  4 comments for “Vellykket start, spent på fortsettelsen

  1. Dette er meget bra for byen ,og som andre byer i Norge burde ta etter , men det jeg savner ! Hva med vi som kjører med vogn , det er en del av oss som bruker vogna på samme måte som de som kjører bil . Overnatter for og kjøre vidre eller tar en kort stopp i nærheten av byen med 1 eller 2 overnattinger.

  2. Dette er kjempeflott!
    Mange +++++ i margen til trønderne. 🙂

    Hallaien Bærgen.
    I hælsikken mann, de isje bra å være nåkke dårligere enn byen te Rosenborg på dette hærre, skjønnar dåkkar!
    Se te å gjørr nåkke!

  3. Var kjempegreit å kunne stå med vår bobil såpass nær spesialsykehuset i Tr.heim i noen dager i høst da et fam.medlem ble sendt dit i hu og hast. Hadde ikke tid til camp.plass-faciliteter uansett, og det fantes ikke noe ledig hotellrom i Tr.heim da vi skulle dit. (Dog, et toalett hadde gjort seg på denne bobiloppstillingsplassen, selv om tømmestasjonen løste vårt problem.)
    Alle byer burde ha et slikt sentralt tilbud! Noe å ta tak i for vår forening?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *