Kroken legger ned en avdeling

I går fikk de ansatte i Kroken Brummundal beskjed på et allmannamøte at arbeidsplassen deres blir lagt ned fra nyttår.

Konsernsjef Morten Lillehagen i Kroken Gruppen sier det er en kombinasjon av et dårlig bygg og markedsutsiktene som fører til nedleggelsen på Brummundal. Arkivfoto: Knut Randem.

Negative regnskapstall i 2019 og 2020 ble i 2021 snudd til positive tall, men det er ikke tallene alene som er grunnen til nedleggelsen. Det sier konsernsjef Morten Lillehagen i Kroken Gruppen.

– Leieavtalen for bygget går ut til nyttår. Det er et tilårskommet bygg med dårlig isolering, høye strømutgifter og verkstedet har heller ikke en god standard. Omlegging av veisystemet fører også til at handlemønsteret endrer seg. Det er mye folk i Innlandet, men handelen lekker alle veier.

– Vi har et par år lett etter nye lokaler i området, men har ikke funnet noe som egner seg, forteller han, og legger til at markedet har vært i fall i fire år. Det får også konsekvenser. Kroken eier dessuten Tekno maskin en drøy time sørover. Nordover ligger Krokens nærmeste avdeling i Åndalsnes.

Det er 12 årsverk som nå forsvinner, men som en del av prosessen vil det bli vurdert om Kroken har arbeid til noen av de ansatte i Brummundal.

– Hadde markedet sett annerledes ut, kunne vi lett litt til etter nye lokaler, men slik markedet er nå, er det overkapasitet i forhandlerstrukturen. Det har vært en konsolidering i bransjen, men det har ikke blitt færre forhandlere av den grunn, sier Lillehagen.

– Vår beslutning er en totalvurdering.

Lillehagen forteller at Kroken ikke har planer om lignende tiltak andre steder. Ved de øvrige avdelingene er det Kroken Eiendom som har kontroll på byggene så der kan konsernet styre helheten selv.

– Vi forbereder oss på at de tegnene vi ser viser at problemene i bransjen fortsetter i 2023. Vi håper på en stabilisering, men prisnivået blir alvorlig. Det er nødvendig å tilpasse oss til markedet som det er, og det volumet som er der. Vi har god tilgang både på nytt og brukt. Det er etterspørselen som avgjør hvordan dette går, avslutter Lillehagen.

Kroken Brummundal het, før det ble kjøpt opp av Kroken, Høisveen Caravan og har vært i virksomhet siden 80-tallet.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *