Feirer 40 år med innflytting i nytt bygg

Kommende helg er det duket for tradisjonell messe i nybygg og feiring av 40 år på Andslimoen.

Hege Lian ønsker velkommen til nybygg samtidig som det feires 40 år. Foto: Tobjørn Sundheim.

Det er ikke Hege Lian som fyller 40 år, men bedriften hennes far etablerte i 1982. Lørdag får faren æren av å foreta den offisielle åpningen av datterens storsatsning til 110 millioner kroner. Det skjer under bedriftens tradisjonelle høstmesse.

Siden 1985 har Lians holdt til i egne lokaler på Andslimoen i Målselv, et «steinkast» nord for Bardufoss flyplass. Da Arild og Guri Lian startet bedriften i 1982 ble den etablert i leide lokaler noen hundre meter unna.

– Siden 2015/2016 har vi planlagt et nytt anlegg. Nå står det omsider ferdig, sier daglig leder Hege Lian. Hun overtok den daglige ledelsen av familiebedriften fra sin far i 2004. Da hadde hun vært fast ansatt i bedriften fra fullførte studier i 1996, men hun har jobbet i den siden hun var 13.

Det er stort og åpent i nybygget. Foto: Torbjørn Sundheim.

– Det gamle bygget var et kråkeslott med flere innganger og var også for lite for vår bruk, sier Lian. De siste ukene har de tatt i bruk nybygget rett på den andre siden av E6. Et ekte steinkast unna det gamle anlegget. Nå skal det meste være på plass.

Satsningen har kostet 110 millioner kroner for Lian-familiens eiendomsselskap og ytterligere 3-4 millioner i innredning, verktøy og utstyr for driftsselskapet, som leier lokalene.

Det har tatt tid å gjennomføre prosjektet og det har blitt tegnet mange skisser underveis. Det som har tatt mye tid er omregulering og dialogen med kommunen. Dessuten tar ting tid, medgir Lian.

Verkstedet kan romme 23 enheter til samtidig reparasjon. Foto: Torbjørn Sundheim.

God plass for alle
Hele bygget er på mer enn 6 800 kvm inklusiv et overbygget område på 1 300 kvm. Huset er bygget i en U slik at det overbyggede området ligger mellom beina i U-en.

Lians har plass til 60 ekvipasjer i salgsområde innendørs, og på det overbyggede området skal de kunne vise fram enda flere bobiler og campingvogner uten å behøve å brøyte masser av snø. Snøbrøyting har vært en vesentlig jobb om vinteren i det gamle anlegget.

Verkstedet har fått 20 plasser, som om det skulle knipe kan utvides til 23 uten ombygging. En vaskehall for minst tre enheter har det også blitt plass til. Denne er for egen bruk, men Hege Lian forteller at det kan bli aktuelt å tilby vask av bobil som en tjeneste når de har blitt husvarme.

I nybygget har kundene fått en hyggelig lounge. Foto: Torbjørn Sundheim.

Kantine for 60 personer og nye garderober skal gjøre arbeidsdagen bedre for de ansatte. Det bygges også et servicebygg med toaletter, dusjer og tømmestasjon for kundene. Lian er ikke helt sikker på om servicebygget står ferdig til innvielsen, men det skal ikke mangle mye, sier hun.

Når kundene kommer inn blir de møtt med en egen lounge og Lian håper de har fått til at kundene vil oppleve en god flyt når de kommer inn i bygget.

Messe og fest
Lians tradisjonelle høstmesse arrangeres som vanlig helga etter Caravanmessen på Lillestrøm. Den pleier å fylle området rundt bedriften med besøkende i bobil og campingvogn. Fra fredag ettermiddag brukes også områder hos nærliggende bedrifter.

Programmet starter torsdag formiddag, men allerede mandag formiddag kunne Hege Lian fortelle at de ti første hadde slått seg til utenfor nybygget.

Det er god plass rundt nybygget. Her er deler av området for messecampen. Foto: Torbjørn Sundheim.

I år blir det ikke nødvendig med telt for å avvikle alle aktivitetene. I nybygget er det plass innendørs. Det blir blant annet omvisning i anlegget, prøvekjøring, kurs ved leverandører, underholdning, stand up, konsert, revy og dans. Men det legges også opp til felles turtips for de som vil ut i frisk luft. Om du skulle trenge en frittgående mekaniker så vil også det finnes på området.
– Jeg er stolt av programmet vi har fått til, sier Hege Lian. Nå rydder de for harde livet og får på plass de siste detaljene.

Usikre tider?
Hege Lian er ikke engstelig for urolige tider og markedet. De har opplevd nedgang i salget av nye bobiler, som i resten av landet. Campingvogner har ikke gått ned og også bruktmarkedet har gått greit.

– Camping er billig. Mye billigere enn mange andre ferieformer, og du har en mer forutsigelig ferieform. Dessuten har vi ikke fått det samme strømsjokket som sørpå, sier Lian. Hun har god tro på framtida.

Markedet kan vri seg noe til billigere produkter, men hun merker også en annen utvikling. Tidligere kunne folk være opptatt av hvilken bobil de kan kjøre med sitt førerkort. Nå kommer unge kunder i elbil og spør om hva de kan trekke med elbilen.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  3 comments for “Feirer 40 år med innflytting i nytt bygg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *