Ekstremtur til ytterpunktene på 20 dager – i bobil

Søndag går startskuddet for en uvanlig bobiltur. Salvatore Magliozzi skal på 20 dager besøke Europas ytterpunkter.

På 20 dager skal Salvatore Magliozzi reise i bobil til Europas ytterpunkter. Illustrasjon: Malibu.

Magliozzi er en italiensk turistmarkedsførings- og villmarksekspert og skribent. I 25 år har han reist rundt i verden på ulike eventyr. Det nye eventyret gjennomføres i samarbeid med blant annet Malibu og går ut på å ta seg til Europas ytterpunkter på 20 dager. Med seg i bagasjen skal han ha sommerfugllarver som skal bli sommerfugler og settes fri ved siste ankomstpunkt.

Salvatore Magliozzi har tidligere gjennomført en 20 dagers tur på elektrisk scooter i Italia. Også da slapp han løs sommerfugler ved målet. Foto: Pressemelding.

Søndag 25. september starter bobilturen i det Magliozzi regner som Europas østligste punkt, Virmajärvi i Finland – på grensen til Russland. Deretter går turen til det nordligste punktet i Europa, Knivskjellodden i Norge.

Turen sørover går ned gjennom Sverige til det laveste menneskeskapte punktet i Europa. Det er et stort dagbrudd for kull i Hambach i Tyskland. Så går turen til Europas geografiske midtpunkt, Gadheim i Tyskland og videre til Mont Blanc som er Europas høyeste punkt.

Turen gjennomføres i en Malibu I 430 LE. Foto: Malibu.

Selvfølgelig skal han også besøke det laveste naturlige punktet i Europa. Det er Etang de Lavalduc i Frankrike. Så går turen videre til Portugal og Cabo da Roca, som er det vestligste punktet.

Turen avsluttes på Punta de Tarifa i Spania, som skal være det sørligste punktet i Europa. Og går det som planlagt skal han da slippe løs larvene som da har blitt til sommerfugler.

Den uvanlige bobilturen vil være på over 9 000 kilometer og gjennomføres med en Malibu I 430 LE, melder Malibu i en pressemelding.

Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  2 comments for “Ekstremtur til ytterpunktene på 20 dager – i bobil

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *