Korte lengder for to

Dexter 600 Trend. Foto: Produsenten.

Dexter 600 Trend. Foto: Produsenten.

Lett vekt og kort lengde. Ikke alle par vil ha stor plass og luksus når de skal på bobiltur. Mange setter pris på smidigheten til en van med bobilinnredning. Her kan du velge moderne og minimalistisk eller tradisjonelt og med mer farge.

Bybobilene, som de så misvisende kalles, får stadig flere tilhengere. Ulike behov og ulike bruksmønstre gjør disse kassebilene aktuelle for mange. Fordi de er mindre egner de seg kanskje først og fremst til færre personer. For en eller to kan det være ideelt med en slank og ikke så alt for lang bobil.

Du kan få sprek farge på Davis 540 Glam. Foto: Produsenten.

Du kan få sprek farge på Davis 540 Glam. Foto: Produsenten.

Karmann-Mobil er etter eget utsagn Europas tredje største produsent av bobiler i dette segmentet. De har i hovedsak tre modellserier. Den minste er Colibri, men den er uaktuell for det norske markedet fordi den blant annet på grunn av lav takhøyde ikke blir godkjent som bobil i Norge. Hevetaket godkjennes ikke og den blir derfor uforholdsmessig dyr å importere.

De to andre seriene fra Karmann-Mobil i dette segmentet, Davis og Dexter tilfredsstiller begge de norske kravene til en bobil. Det er først og fremst utrustningen som skiller de to seriene, men det er ikke alltid like lett å skille dem fra hverandre.

Blant variantene Dexter leveres i er bare en over 6 meter lang. De andre holder seg på 599 cm mens en er kun 548 cm lang. Davis spiller over de samme lengdene med sine varianter. En av modellene er basert på Ford Transit mens de 14 øvrige er basert på Fiat Ducato. Noen av modellene har to sengeplasser, andre har i tillegg en enkel eller dobbel senkeseng i tillegg. En skal til og med ha seks sengeplasser, men har kun fire eller fem sitteplasser. (fortsetter under bildene)

Davis 620 Glam. Foto: Produsenten.

Davis 620 Glam. Foto: Produsenten.

Davis 600 Viva. Foto: Produsenten.

Davis 600 Viva. Foto: Produsenten.

Minimal eller glam?
Bortsett fra at alle modeller nå leveres med Euro 6-motorer er det ikke så mye nytt i den nye årgangen, men ”alt inkludert” brukes som uttrykk for omfanget av utstyrspakken for Davis. For Davis lanserer de nå også modellvalgene 600 og 620. Sistnevnte er modellen over 6 meter.

Når det gjelder utseendet har Karmann-Mobil introdusert to nye design og strømlinjeformet valget mellom det moderne, minimalistiske og det tradisjonelle eller glam.
For Davis betyr dette at de får Davis Viva og Davis Glam med fire modeller i hvert design. Viva står for det enkle og moderne og Glam står for edel, glans og krom for å bruke produsentens egne ord fra pressevisningen.
For Dexter heter de to tidsepokene i designet Dexter Trend og Dexter. Sistnevnte er den klassiske mens Dexter Trend, som navnet sier, er deres ønske om å lage et moderne design og interiør.

På pressetreffet under Caravan salon i Düsseldorf for et par uker siden ble det framholdt at Karmann-Mobil vil legge seg på ”en aggressiv prispolitikk”. Det kan det nok hende andre produsenter vil ha et ord med i laget om…

Les også: Uten seng er 6 meter en romslig bobil

Del dette med andre:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *