Kjør toppløs bobil med vind i håret

Å suse bortover veien med åpent tak og vind i håret. For mange den ultimate drømmen. Nå kan det også bli mulig i en bobil.

Utradisjonell i fronten med hevet kjøreposisjon og salong. Foto: Knut Randem.

Piotr Kubinski fra Köln drømte om både bobil og kabriolet. For noen år siden begynte han å konkretisere tankene og bygde en prototype. Han bygget den på en Mercedes Atego 7,5 tonn og reiste rundt i Europa på messer og campingplasser for å vurdere markedet. Han fikk så gode tilbakemeldinger på sin bobil med skyvetak at han nå snart er klar for serieproduksjon i en lavere vektklasse.

Vi har selv møtt ham noen ganger på besøk med testmodellen i Düsseldorf under Caravan salon, verdens største bobilmesse.

Bygget på en Ducato på 3500 kg. Foto: Knut Randem.

Bygger på Ducato
På CMT-messa i Stuttgart har han denne uka vist sin nye Skydancer Apéro. En bobil bygget på Fiat Ducato med en 2,3 liters motor med 150 hk. Han har bygget den for en totalvekt på 3500 kg.

Skydancer har en utradisjonell bobilfasong. Hovedprinsippet er at førerposisjonen og salongen bak denne løftes så høyt som mulig. Det krever en del ombygging og det er ikke lett å få øye på Fiat-en under påbygget. Et par trinn leder ned til inngangsdøra, kjøkken, bad og en tverrstilt dobbeltseng bakerst. Bakerst er det en stor garasje.

En elektrisk motor trekker taket bakover. Foto: Knut Randem.

Taket over førerposisjon og salong kan skyves bakover med en elektrisk motor enten du kjører eller står stille. Dermed får du vind i håret på ferden, men også en fin usjenert solplass når du står stille. Her kan det nemlig rigges til en dobbeltseng som på dagtid kan gi deg en solplass og om natten et soverom med utsikt til stjernene om været tillater det.

Om du trekker til side gardinene rundt førerhuset/salongen har du også panoramautsikt over omgivelsene.

I salongposisjon. Åpner du gardinene får du panoramautsikt hele veien rundt. Foto: Knut Randem.

Her er salongen forvandlet til seng eller solseng om du vil. Foto: Knut Randem.

Skydancer Apéro er 700 cm lang, 220 cm bred og 305 cm høy. Prisen i Tyskland er oppgitt til 128 520 Euro.

Piotr Kubinski forteller Bobilverden.no at Apéro ennå ikke er typegodkjent. Det var derfor en bobil som så vidt var ferdigstilt til messa vi fikk se. Han hevder dette er verdens første bobil med kabriolet. Det tror vi gjerne – om vi ser bort fra hans egen prototype.

Om du ikke kan bestemme deg for om du vil ha bobil eller en kabriolet, så har du her sjansen til skaffe deg begge deler.

Tekst og foto: Knut Randem, Bobilverden.no

Del dette med andre:

  1 comment for “Kjør toppløs bobil med vind i håret

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *